Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘In de Kuip zal echt iedereen bij de les moeten zijn dinsdagavond om een kans te maken op een overwinning’

‘In de Kuip zal echt iedereen bij de les moeten zijn dinsdagavond om een kans te maken op een overwinning’

door Dominique Rademaker
0 reacties

Willem van Hanegem blikt in zijn column in het AD terug op het duel met Excelsior én kijkt vooruit naar de kraker van morgen, wanneer Atletico Madrid op bezoek komt in De Kuip.

”Het kleine Real Mallorca stapte zaterdagavond met hetzelfde gevoel van het veld in Madrid af als eerder dit seizoen de spelers van Feyenoord”, schrijft Van Hanegem in zijn column. ”Volop mogelijkheden op een resultaat met in de slotfase nog een enorme kans van spits Amath op een gelijkmaker, maar het werd uiteindelijk gewoon een nipte overwinning voor Atlético Madrid.”

”Zo verging het ook Feyenoord in de tweede groepswedstrijd van de Champions League. Dát is Atlético, het is vaak net aan. Maar het gaat zo vaak goed dat het geen toeval meer kan zijn. Dat doelpunt van Antoine Griezmann tegen Real Mallorca, ook dat was typisch Atlético. Een vroege voorzet, Griezmann die in de rug kruipt van Morata en aan een klein beetje ruimte voldoende heeft om koppend te scoren. In de Kuip zal echt iedereen bij de les moeten zijn dinsdagavond om een kans te maken op een overwinning.”

Van Hanegem is benieuwd naar Santiago Gimenez tegen Atletico. ”Drie keer scoren tegen Excelsior, dat de ene aanval na de andere aanval moest zien af te slaan, dat was niet moeilijk. Ik denk dat de Japanner Ayase Ueda op de bank ook weleens denkt: Slot, als je mij daar nu ook eens een paar keer neerzet en graag iets langer dan vijf minuten, sta ik ook zo in de top van het topscorersklassement. Atlético is voor Giménez een mooie test. Ik kijk uit naar de wedstrijd.”

Van Hanegem ziet ook dat PSV zijn wedstrijden makkelijk blijft winnen en denkt dat titelprolongatie een lastig verhaal gaat worden. ”Overwinteren in de Champions League zou veel betekenen voor Feyenoord, want eerlijk gezegd denk ik niet dat de competitie nog heel spannend wordt. PSV wint die wedstrijden gewoon erg eenvoudig. Als ze in Eindhoven in januari nog een sterke centrale verdediger vastleggen of misschien wel twee, haalt helemaal niemand ze meer in. Ook niet als ze volgende week zondag zouden verliezen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws