Home Laatste Feyenoord Nieuws “Hij nam Feyenoord bij de hand en was man van de wedstrijd, maar wat ook bleef hangen was dat hij een paar enorme kansen miste”

“Hij nam Feyenoord bij de hand en was man van de wedstrijd, maar wat ook bleef hangen was dat hij een paar enorme kansen miste”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Santiago Gimenez was met een hattrick belangrijk voor Feyenoord in de derby tegen Excelsior.In de AD Voetbalpodcast gaat Mikos Gouka in op het spel van de Mexicaan.

“Dat is natuurlijk wel vervelend voor zo’n speler”, aldus Gouka over de drukke weken van de spits. Hij reisde af naar Mexico, speelde er twee interlands, vloog terug om twee dagen later met een jetlag alweer op het veld te staan. “Op de lange termijn kan dit natuurlijk nooit goed zijn. Dit heeft hij vier á vijf keer per seizoen. De eerste keer ging het heel slecht, de tweede keer iets beter en nu houd je er mixed feelings aan over.”

“Hij nam Feyenoord bij de hand en was man van de wedstrijd, maar wat ook bleef hangen was dat hij een paar enorme kansen miste”, zegt Gouka. “Een daarvan valt in de categorie van die clipjes die je nog jarenlang te zien krijgt”, doelde hij op zijn misser voor open doel. “Zijn cijfers waren weer uitstekend, maar dat hij nog veel beter en scherper kan, is ook duidelijk.”

Grote gevolgen heeft de misser echter niet. “Ik denk niet dat clubs die hem op het oog hebben hiervan schrikken. Maar die kijken wel naar de Champions League. Lazio-uit was niet goed, Lazio-thuis was geweldig. En Atlético is weer van een ander kaliber. Tegen veel betere verdedigers; daar moet hij zijn transfer gaan afdwingen.”

Gouka blikt ook vooruit op het Champions League duel met Atletico Madrid. “Ik heb dit weekend naar ze gekeken, maar Real Mallorca kreeg open kansen en kon ook gewoon winnen. Of in ieder geval een gelijkspel eruit halen. Feyenoord is zeker niet kansloos, maar deze ploeg weet natuurlijk wel op resultaat te spelen. Ze moeten winnen, maar het is best lastig om met die intentie de wedstrijd in te gaan. Een kwartier voor tijd zul je alles open moeten gooien. Daar is Slot wel de trainer naar, maar het blijft een gerenommeerd Europees elftal dat ze tegenover zich krijgen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert