Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Daarin zie je dat het geen echte doelpuntenmaker is”

”Daarin zie je dat het geen echte doelpuntenmaker is”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Quinten Timber was zaterdag wederom trefzeker voor Feyenoord. Het spel van de ploeg van Slot was bij vlagen erg goed, maar toch overheerst het gevoel dat er een monsterscore neergezet had kunnen worden. Bij Studio Voetbal laten de heren hun licht schijnen op het spel van de Rotterdammers.

Jeroen Stekelenburg trapt af: ”Het is een wedstrijd om bij te watertanden. Feyenoord zit niet in een vormcrisis, maar volgende week moeten ze die kansen wel maken.” Van Hooijdonk stipt een moment in de eerste helft aan dat cruciaal was. ”Die kans van Timber speelt hij geweldig uit, maar aan de andere kant is het daarna gelijk 1-1.”

Rafael van der Vaart vult aan. ”Timber genoot waarschijnlijk te veel van z’n aanname, waardoor hij hem op de lat schoot. Daarin zie je dat het geen echte doelpuntenmaker is. En ze spelen met zoveel beweging en je ziet geweldige crosspasses van Geertruida en Hancko. Ik heb echt genoten van de ballen van Hancko. Hij is echt beter geworden dan vorig seizoen, zeker als Trauner meedoet. Hij speelt zo goed naar voren. Volgende week wordt een spektakel.”

Ook spits Gimenez komt ter sprake. Affelay laat zijn licht schijnen op de enorme kans in de eerste helft. ”Het is moeilijker om hem over te schieten dan tussen de palen. Als je er drie maakt, hoor je er niemand over want je loopt geen schade op. Aan het einde van de rit zal hij misschien op 35 goals komen, maar dan zal hij nog wel terugkijken op deze wedstrijd. Want hij had er nog wel drie kunnen maken.”

Pierre van Hooijdonk gaat verder. ”Alle topspitsen missen kansen. Ik vind wel dat hij die bal in de korte hoek te wild schiet, maar over het algemeen maakt hij altijd de juiste keuze. Hij is eigenlijk verder niet wild. Ik heb een heel goed gevoel over dinsdag tegen Atletico Madrid op basis van wat ik nu zie. Het is elke keer goed gegaan nu in De Kuip, ik zou niet weten waarom dat tegen Atletico niet goed zou moeten gaan.”

Tot slotkijken de heren vooruit naar het Champions League ontmoeting van dinsdag. ”Je gaat een wedstrijd zien dat Atletico naar achteren gaat en het lijkt alsof Feyenoord beter is. Het wordt een stugge wedstrijd, Atletico is weer in vorm dus het wordt moeilijk. Maar die Champions League avonden zijn zo mooi, die komen echt de woonkamer binnen”, besluit Van der Vaart.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws