Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Dat heeft FC Twente toen ook niet goed ingeschat’

‘Dat heeft FC Twente toen ook niet goed ingeschat’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Mats Wieffer is ook dit seizoen weer een van de sterkhouders in het team van Arne Slot. De middenvelder begon zijn loopbaan bij FC Twente, maar kreeg bij de Tukkers nooit de kans in het eerste elftal. Clubwatcher Leon ten Voorde legt in de AD Voetbalpodcast uit waarom het niet werkte tussen Twente en Wieffer.

“Wieffer vonden ze in de tijd van Ted van Leeuwen een vervelende jongen”, zegt de clubwatcher in de AD Voetbalpodcast. “Hij was lastig, had altijd een weerwoord. Daar konden ze moeilijk mee omgaan.” Een anekdote: “Bij zijn eerste wedstrijd vertelde hij dat ze bij een tegengoal niet goed stonden en dat ze daaraan moesten werken.”

Ten Voorde gaat verder: “Marino Pusic, die hem bij Feyenoord vaak knuffelde, maakte hem in de kleedkamer met de grond gelijk. Alle spelers lagen in een deuk, want wie was hij om dat te zeggen? Al was het een onschuldige opmerking. Later heeft hij in de Keuken Kampioen Divisie welgeteld vier minuten gespeeld, en dat was het. Toen hebben ze hem laten gaan naar Excelsior.”

“Zo’n carrière krijgt dan ook een bijzondere wending. Toen hij naar Feyenoord ging, waren er denk ik weinig Feyenoord-fans die dachten: Wieffer is de ‘missing link’ op ons middenveld. Dat heeft FC Twente toen ook niet goed ingeschat. Het is pijnlijk. Het is ook nog een jongen uit Borne, uit de regio, die nu international is”, besluit ten Voorde.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws