Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Alleen heeft hij ook een geweldige concurrent in de vorm van Santiago Gimenez”

”Alleen heeft hij ook een geweldige concurrent in de vorm van Santiago Gimenez”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ayase Ueda was tijdens de interlandperiode op schot voor Japan. De aanvaller wist maar liefst vijf keer te scoren en zal met een goed gevoel aansluiten bij de selectie van Arne Slot.

“Over het algemeen is de beste voorspeller of iemand doelpunten gaat maken de training. Als je ziet dat iemand daar steeds fitter wordt, steeds meer groeit, heb je altijd het gevoel dat dat niet kan uitblijven”, zegt Slot tijdens de persconferentie. ”Vervelend genoeg voor ons heeft hij dat eerst bij het nationale team gedaan, waarbij een doelpunt bij Lazio-uit best wel waardevol had kunnen zijn, daar kreeg hij een mooie kans voor.”

Slot kent absoluut geen twijfels over de Japanse aanvaller. ”Ik ben ervan overtuigd, daar hoef je ook geen geleerde voor te zijn als je ziet hoeveel doelpunten hij bij Cercle Brugge heeft gemaakt en hoeveel bij het nationale team. Als wij hem hier negentig minuten gaan opstellen, zal hij hier ook heel veel doelpunten gaan maken. Alleen heeft hij ook een geweldige concurrent in de vorm van Santiago Gimenez.”

Op de training in aanloop naar het duel met Excelsior kreeg Ueda de kans. ”Dat heeft alles te maken met het feit dat Santiago terugkomt van een lange reis. Vannacht heeft hij een x aantal uur geslapen, waardoor de fysieke staf als advies gaf om hem niet de hele training te laten meedoen. Dan kun je ervoor kiezen om hem na een training eruit te halen, of je wisselt ze af zodat ze beide alles kunnen meepakken. Dat laatste vonden we het meest logische.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws