Home Laatste Feyenoord Nieuws “Ik zei in de rust nog dat hij slordig speelde, want ik heb hem gewoon hoog zitten”

“Ik zei in de rust nog dat hij slordig speelde, want ik heb hem gewoon hoog zitten”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Oranje won dinsdagavond met 0-6 van Gibraltar. Na afloop was Rafael van der Vaart lovend over Calvin Stengs. Waar hij in de eerste helft nog enige kritiek had, ziet hij toch de goede ontwikkeling die de Feyenoorder heeft doorgemaakt.

“Ik zei in de rust nog dat hij slordig speelde, want ik heb hem gewoon hoog zitten”, begint Van der Vaart na afloop tegenover de NOS. “Er zijn bepaalde dingen die hij beter moet doen om écht die volgende stap te maken. Ik vond het altijd een jeugdspeler, maar nu is het echt een vent geworden.”

“In de tweede helft liet hij dat zien. Hij heeft natuurlijk een geweldig linkerbeen en hij is doelgericht. Hij heeft een hattrick gemaakt en dus is hij terecht Man of the Match”, vervolgt de oud-voetballer. “Je kijkt natuurlijk ook naar iemands potentie. Er zit zó veel in Stengs namelijk. Hij moet wel echt iets in zichzelf oproepen om het maximale eruit te halen. Hij heeft een beetje dat flegmatieke.”

Pierre van Hooijdonk is het niet helemaal eens met zijn collega. “Stengs heb ik bij zijn club een veel hoger niveau zien aantikken dit seizoen. Natuurlijk is het op zijn positie zeker niet onbelangrijk om drie goals voor het Nederlands elftal te maken, maar dit was niet zijn beste wedstrijd.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws