Home Laatste Feyenoord Nieuws Öztürk: “Het is een compliment voor de ontwikkeling die Wieffer onder Arne Slot heeft doorgemaakt”

Öztürk: “Het is een compliment voor de ontwikkeling die Wieffer onder Arne Slot heeft doorgemaakt”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In Voetbal International laat Süleyman Öztürk zijn licht schijnen over de vermeende interesse van FC Barcelona in Mats Wieffer.

“Het is een compliment voor de ontwikkeling die Wieffer onder Arne Slot heeft doorgemaakt. Het is een transformatie geweest die niemand had kunnen voorzien. Bij het bekijken van spelers is het lastig in de toekomst te kijken. Goede scouts zien basiskwaliteiten die op een hoger niveau nuttig kunnen zijn, maar het is lastig te voorspellen hoe snel iemand zich aanpast aan een hogere intensiteit en weerstand. Wieffer bleek nog een enorme, bijna verborgen groeimarge te hebben die er in korte tijd versneld is uit gekomen”, zegt Öztürk.

“Hoe moeilijk dat is op het allerhoogste niveau blijkt wel uit het feit hoeveel moeite het Barça kost een verdedigende middenvelder te vinden die iets weg heeft van Busquets”, gaat Öztürk verder. “Eenvoudig is het niet om negentig minuten lang de pianist te zijn die geen noot verkeerd speelt. Ook is Wieffer niet één-op-één een Busquets-kopie te noemen. Er zitten elementen in zijn spel die van hem een functioneel radartje maken in het positiespel van een ploeg. Daarin kan hij nog sneller, vaster en preciezer worden. Wie weet zit een overstap naar een club als Barcelona er dan gewoon in.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws