App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Ik denk dat hij binnen een paar jaar wel de spits van Feyenoord kan worden’

‘Ik denk dat hij binnen een paar jaar wel de spits van Feyenoord kan worden’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Dallinga is op dreef bij Toulouse. De spits maakte tot nu toe zestien doelpunten en speelde zich daardoor in de kijker bij het Nederlands Elftal. Bij Studio Voetbal bespreken de heren de situatie van Dallinga.

Marinus Dijkhuizen werkte met Dallinga bij Excelsior en denkt dat de spits zeker een stap hogerop kan.”Ik denk dat hij binnen een paar jaar wel de spits van Feyenoord kan worden. Thijs is iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen ontwikkeling, offers maakt, gas geeft en tot vervelens toe alles wil winnen, ook op de training. Hij is ook heel kritisch op zichzelf. Ik kreeg regelmatig een appje op zondag: ‘Trainer, zullen we morgen naar de beelden kijken, want ik was niet zo tevreden over de wedstrijd.”

”Hij is goed en gaat nog veel beter worden, want het is een echte winnaar”, vervolgt Dijkhuizen. ”Zijn mentaliteit is geweldig. Hij is fysiek sterk, vrij allround, heeft goede diepte in zijn spel, is een target, de aanloop voor het doel is goed, hij kan ook koppen, dus hij heeft van alles wel wat. Hij is vrij compleet. Dit is wel pas het derde seizoen dat hij volop meemaakt. Hij speelt bij een ploeg die veertiende staat in de Ligue 1, dus hij moet eigenlijk een transfer maken naar een grotere club om meer te kunnen scoren.”

Brentford, Bournemouth en Crystal Palace zouden Dallinga op de korrel hebben. ”Thijs is niet zo bekend bij het grote publiek, omdat hij helaas in Toulouse speelt en niet in Nederland. Dat is natuurlijk jammer. Ik hoorde Koeman deze week zeggen dat hij positief is over het afwerken van Dallinga. Daar kan ik me iets bij voorstellen, want technisch is hij heel goed. Als je echt toekomst in hem ziet, en misschien heeft de bondscoach die conclusie getrokken, dan zou ik hem zeker speeltijd geven tegen Gibraltar.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert