Home Laatste Feyenoord Nieuws Willem en Wessel Podcast: ”Ik vraag me af of dat nodig is”

Willem en Wessel Podcast: ”Ik vraag me af of dat nodig is”

door Dominique Rademaker
0 reacties

In de Willem en Wessel Podcast bespreken de heren het spel van Feyenoord van de laatste weken. Willem van Hanegem is kritisch op de opbouw van de Rotterdammers.

”Ik vraag me af of dat nodig is. Iedereen is dat gaan doen. Je ziet dat ze eindeloos rondspelen, totdat de keeper niet anders kan dan hem blind naar voren schieten. De linksback staat ook altijd met z’n gezicht naar de keeper. Dus hij moet altijd terug of breed spelen. Daar schieten we niks mee op.”

”Als je achter komt, omdat ze de bal tijdens het rondspelen verliezen in de verdediging, wordt het lastig. Je kan je dat nu niet permitteren als je zeven punten achter staat. Geertruida is een goede back, maar hij wil ook meevoetballen. Hij moet zich richten op verdedigen. Hij staat met de bal aan de voet te wachten en schrikt hij op als een tegenstander op hem af komt rennen.”

 ”Je moet zo snel mogelijk blijven spelen en op zoek gaan naar de vrije middenvelder. Nu loopt Wieffer zich een beroerte, want ze blijven maar rondspelen. Die andere middenvelders staan verder weg, dus Wieffer is de enige die vrij loopt. Je hoopt dat ze soms een station overslaan, maar de meeste staan klaar om de bal terug te spelen.”

Ook wordt ”De Kromme” gevraagd naar zijn mening over twee talenten uit de Feyenoord Academy,  Zechiël en Milambo. ”Ik heb hem bij de onder-21 zien spelen. Toen speelde hij niet zo goed. Ik zeg niet dat hij er niets van kan, maar die dagen was hij niet zo goed. Het verbaast me vooral dat er geen spelers van Feyenoord bij Jong Oranje zitten. Milambo heeft een keer ingevallen, hij zou bij Jong Oranje moeten spelen”, aldus de oer-Feyenoorder.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert