App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Ueda emotioneel na hattrick: ‘Een vriend van mij vecht op dit moment tegen kanker’

Ueda emotioneel na hattrick: ‘Een vriend van mij vecht op dit moment tegen kanker’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ayase Ueda was namens Japan belangrijk in de wedstrijd tegen Myanmar. De aanvaller van Feyenoord scoorde een hattrick, maar is niet van plan de wedstrijdbal zelf te houden.

Na afloop zegt hij: “Een vriend van mij vecht op dit moment tegen kanker, dus ik wil de bal eigenlijk naar hem sturen. Het liefst zou ik de bal zelf brengen, maar daar heb ik geen tijd voor omdat we na de interlands direct terugreizen naar onze clubs. Ik hoop dat ik hem op wat voor manier dan ook kan helpen.”

Ueda is tevreden over de wedstrijd. “Door vroeg te scoren, legden we druk op de tegenstander. Ik ben blij dat we daarin slaagden.” Vooral het spel met Takumi Minamino en Ritsu Doan beviel de Japanner goed. “Minamino is een speler die altijd de blik naar voren heeft gericht. Ik wilde ruimte voor hem creëren om in te kunnen dribbelen, zelfs als hij de bal niet kreeg. We werkten goed samen en ik denk dat we in de toekomst nog meer kunnen verwachten.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert