App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Pusic: “Je gaat van de ene extreme naar de andere”

Pusic: “Je gaat van de ene extreme naar de andere”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Marino Pusic liet vorige maand Feyenoord achter zich om aan de slag te gaan bij Shakhtar Donetsk. De oefenmeester is uitstekend begonnen bij zijn nieuwe club met o.a. een overwinning op Barcelona.

“Het is belangrijk dat een groep heel snel je visie omarmt, waardoor je snel bepaalde ideeën kan doorvoeren”, zegt Pusic tegen ESPN. “Dat is niet altijd eenvoudig, maar dit is een leergierige groep die goed in elkaar steekt. Als alles dan in elkaar valt, kan het snel gaan. Het is vooral een hecht team, wat een belangrijk vertrekpunt is voor een trainer.”

Pusic is door de oorlog in Oekraïne in een andere wereld terechtgekomen. “Je gaat van de ene extreme naar de andere. De situatie is complex natuurlijk. Er komt erg veel op de spelers af. Als je continu uitwedstrijden speelt – die wel worden gekenmerkt als thuiswedstrijden, maar in de praktijk niet – dan vraagt dat veel mentale vaardigheden van de spelersgroep.”

“Het is ontzettend veel reizen, waaraan we veel tijd en energie kwijt zijn. Het is zoals het is. We hebben het geaccepteerd, de groep al veel eerder dan ik. Je kan er niet zoveel aan doen, past je aan en gaat aan de slag. Onder die omstandigheden probeer je zoveel mogelijk uit het team te halen”, besluit de oefenmeester.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert