App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws “Als ik heel eerlijk ben, zeg ik dat Quinten Timber echt alles heeft om naast Frenkie te komen”

“Als ik heel eerlijk ben, zeg ik dat Quinten Timber echt alles heeft om naast Frenkie te komen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Rafael van der Vaart is lyrisch over Quinten Timber en ziet in de middenvelder van Feyenoord de ideale man voor de positie naast Frenkie de Jong.

Het Nederlands elftal heeft op het middenveld in deze kwalificatie met steeds meer kandidaten te maken voor slechts drie posities op het middenveld”, begint de oud-voetballer in De Telegraaf. “Daarom is het ook voor de bondscoach, Ronald Koeman, een heel moeilijke keuze.”

“Calvin Stengs speelt bij Feyenoord regelmatig op 10, maar is bij Oranje misschien meer aanvaller”, vervolgt de oud-international. “En dan solliciteren Quinten Timber en Ryan Gravenberch ook nog naar een plaats bij de Oranje-selectie, al heeft Koeman hen nu nog niet geselecteerd.”

Volgens Van der Vaart moet Frenkie de Jong altijd spelen. “Als ik heel eerlijk ben, zeg ik dat Quinten Timber echt alles heeft om naast Frenkie te komen. Maar op die positie staat Reijnders al en die heeft het tegen Frankrijk werkelijk fantastisch gedaan. Die zal daar ook blijven staan.”

“Reijnders en Timber zijn een beetje dezelfde types. Dat geldt ook een beetje voor Gravenberch. Alledrie hebben ze een grote dynamiek, Timber en Reijnders kunnen allebei goed terugschakelen en hebben veel inhoud. Tegelijkertijd hebben ze allebei het vermogen om veel ‘weg’ te zijn, want ze hebben veel longinhoud. Ze zijn dus een beetje concurrenten van elkaar. Timber heeft misschien wat meer power, waar Reijnders en Gravenberch in de combinatie wat sterker lijken”, besluit hij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert