App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Voor mij was het een extra grote droom die uitkwam, als jongen uit Rotterdam Zuid.’

”Voor mij was het een extra grote droom die uitkwam, als jongen uit Rotterdam Zuid.’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Lutsharel Geertruida heeft in Helden Magazine uitgebreid gesproken over zijn ontwikkeling en het kampioenschap van vorig jaar, dat hij het mooiste moment uit zijn leven noemt.

”Absoluut. We zijn kampioen geworden en ik heb mijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal”, zegt Geertruida. Vooral zijn doelpunt in de ArenA was bepalend. ”Er was een hoekschop. Ik zag de bal op me afkomen en ik wist meteen hoe laat het was. Het was een mooi moment. Ik denk er niet meer zo vaak aan terug, hoor, het is al langer dan een half jaar geleden. Ik sta daar nu niet meer bij stil.”

”Achteraf bleek het een heel grote overwinning. Daarna wisten we: het is klaar, wij gaan dit niet meer weggeven.” Feyenoord gaf de voorsprong in de Eredivisie ook niet meer weg en vierde aan het einde van het seizoen groot feest op de Coolsingel. Geertruida kijkt met een trots gevoel terug. In 2017 vierde hij het feest nog als supporter, nu als speler. ”Dat was bizar en gek om mee te maken. Voor mij was het een extra grote droom die uitkwam, als jongen uit Rotterdam Zuid.”

Tijdens topduels komen er bij de verdediger extra krachten los. ”Ik leef voor dat soort grote wedstrijden. Op die wedstrijden ligt extra druk. Dat vind ik lekker.” Geertruida beseft niet altijd hoe snel het allemaal gaat en wat hij in een korte periode heeft meegemaakt. ”Nee, eigenlijk niet. Mijn vrienden zeggen weleens tegen me: ‘Hallo vriend, besef even wat je meemaakt.’ Ik zeg dan altijd: ja, maar we moeten gewoon zo doorgaan. En dan zien we vanzelf wel hoever we dit jaar komen in de Champions League.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert