App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Aboutaleb overweegt grootschalige sfeeracties in De Kuip te verbieden

Aboutaleb overweegt grootschalige sfeeracties in De Kuip te verbieden

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink,

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is geschrokken van de uitkomsten van het onderzoek van het Auditteam Voetbal en Veiligheid. Op verzoek van de gemeente, politie, Openbaar Ministerie en Feyenoord zelf ( de Rotterdamse ‘vierhoek’) is er onderzoek gedaan naar de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van het afgelopen seizoen, waarbij Davy Klaassen werd geraakt door een voorwerp uit het publiek

”De combinatie van binnengesmokkelde fakkels en vuurwerk, grote spandoeken en overvolle supportersvakken, waarbij ook alle trappen bezet waren, creëerde aanzienlijke risico’s voor de brandveiligheid”, meldt de NOS dinsdagmiddag. ”De onderzoekers noemen het wonderbaarlijk dat er geen slachtoffers zijn gevallen. De combinatie van fakkels en spandoeken is uitermate gevaarlijk.”

“De kans dat door fakkels of afgeschoten projectielen de vlag in brand had kunnen vliegen en dat in de brand en rook mensen in paniek waren geraakt, mensen brandwonden hadden opgelopen en dat mensen verdrukt zouden worden, is te groot om er niets tegen te doen en daarom moet daartegen worden opgetreden”, aldus het auditteam.

De burgemeester is kritisch. ”Net onder het spandoek waren veel vuurwerk en fakkels. Als dat spandoek vlam vatte, kon dat ernstige gevolgen hebben. Daar moeten we lering uit trekken.” De burgemeester overweegt maatregelen te nemen. Hij denkt dan aan een verbod op grootschalige sfeeracties met spandoeken en fakkels. Ook is er onbegrip naar Feyenoord over de te volle vakken. ”Er worden meer kaartjes verkocht dan dat er mensen mogen staan.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert