Home Laatste Feyenoord Nieuws “Als je ziet hoe makkelijk PSV dan van de kleintjes wint, zijn dat toch wedstrijden waar Feyenoord punten heeft laten liggen”

“Als je ziet hoe makkelijk PSV dan van de kleintjes wint, zijn dat toch wedstrijden waar Feyenoord punten heeft laten liggen”

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

De strijd om het landskampioen lijkt dit seizoen te gaan tussen Feyenoord en PSV. Pieter Zwart van Voetbal International laat op beide ploegen zijn licht schijnen.

“Als je ziet hoe makkelijk PSV dan van de kleintjes wint, zijn dat toch wedstrijden waar Feyenoord punten heeft laten liggen”, begon Zwart. “Het is natuurlijk een beetje cliché: kampioen word je tegen de kleintjes. Maar het is wel zo. De puntenaantallen in topwedstrijden liggen dicht bij elkaar. Tegen RKC was het voor Feyenoord ook wat moeilijker, maar ze hebben een paar wedstrijden ook wél met veel overtuiging gewonnen.”

Toch ziet Zwart een duidelijke reden dat de wedstrijden voor PSV makkelijker gaan: de buitenspelers. “Je ziet bijvoorbeeld dat Lozano echt dominant is in één-tegen-één situaties. En bij de 2-0 kwam Bakayoko in een één-tegen-één duel en trok twee verdedigers naar zich toe voordat hij Guus Til vrij voor het doel zette. Bij Feyenoord lijkt dit tot nu toe iets minder te zijn.”

Natuurlijk zijn daar een paar redenen voor aan te wijzen, zoals de recente blessure van Luka Ivanusec. “En ook Paixão vond ik aan het begin van het seizoen veelbelovend, maar ik heb het idee dat hij nu wat terugvalt. Jahanbakhsh heeft rendement, maar hij domineert niet echt in de één-tegen-één. Daarachter heb je Sauer, maar wat mag je daar al van verwachten? Over Minteh gaat het weinig, maar ik heb wel het idee dat Feyenoord hem in deze fase erg mist. Ik denk dat de terugkeer van Minteh best een bepalende factor kan zijn voor hoe Feyenoord in de topper tegen PSV voor de dag komt.”

Reageer op dit artikel

1 reacties

EdwinM 13 november 2023 - 23:48

Het valt ook te wijten aan de tegenstanders. Tegen PSV wordt nog steeds gespeeld of men denkt dat er wat te halen valt. En tegen Feyenoord parkeert men de bus. Dit zal na de winterstop denk ik wel veranderen. Waardoor PSV wel sneller de bal diep kan spelen en Feyenoord meer moet breien.

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert