Home Laatste Feyenoord Nieuws Arne Slot: ‘Na een nederlaag kun je mijn gevoel wel raden’

Arne Slot: ‘Na een nederlaag kun je mijn gevoel wel raden’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Na afloop van het verloren duel met Lazio verscheen Arne Slot zichtbaar teleurgesteld voor de camera van RTL 7.

‘Na een nederlaag kun je mijn gevoel wel raden,” begint Slot tegenover RTL 7. ”Helemaal na een nederlaag waarin de tegenstander één keer op goal heeft geschoten. Nee, ik heb geen gevoel van frustratie. Het zou frustrerend zijn als wij hier totaal een ander beeld hadden laten zien dan in onze thuiswedstrijd. De meeste mensen waren heel nieuwsgierig: kun je zo gedurfd en risicovol opbouwen, ook in een uitwedstrijd. Nou, dat heb ik vandaag weer gezien.”

De Rotterdammers hadden een overwicht qua veldspel, maar hadden moeite om grote kansen te creëren. ”Ik vond dat we controle hadden over de wedstrijd, doordat we zo goed aan het opbouwen waren. Ideaal wil je ook naar heel veel kansen toe, maar goed, daar heb je ook de kwaliteit van een tegenstander die daar een rol in speelt. Voor een Champions League tegenstander die één keer op goal schiet, de kansen die je zelf krijgt, dan speel je een hele goede uitwedstrijd maar het resultaat is er niet naar.”

Feyenoord verloor net als in Madrid wederom een uitwedstrijd. ”Het is wel verschillend, want in Madrid hebben we wel gescoord. Maar kregen we er ook drie tegen. Wat zegt het? Dat het denk ik heel bijzonder is dat we als club een ontwikkeling doormaken waarin we vier wedstrijden op rij totale controle hebben over de wedstrijd, omdat wij in balbezit uitstekend spelen. Tegelijkertijd weten we ook maar al te goed dat op dit niveau je balbezit moet omzetten in kansen en goals. Dat lukte in beide thuiswedstrijden heel goed en uit in Madrid ook. Vanavond hebben we een paar goede kansen gehad, maar daaruit niet weten te scoren. De tegenstander had een schot op goal, last ik net.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert