App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Als ik onze wedstrijd analyseer en de data erbij pak, dan hebben we de perfecte uitwedstrijd gespeeld’

”Als ik onze wedstrijd analyseer en de data erbij pak, dan hebben we de perfecte uitwedstrijd gespeeld’

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord wist gisteravond wederom een uitduel in de Champions League niet te winnen. Toch maken de data indruk op Arne Slot, zo laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

”Het is niet zo dat wij kans op kans kregen, maar als ik onze wedstrijd analyseer en de data erbij pak, dan hebben we de perfecte uitwedstrijd gespeeld”, vertelt de oefenmeester tegenover Voetbal International. ”We hadden de controle in een uitwedstrijd op Champions League-niveau. We gaven één schot op doel weg en hebben zelf genoeg kansen gehad. Maar in Rome krijg ik altijd dezelfde les. Het gaat niet om balbezit of beter opbouwen: het gaat om doelpunten. Alleen zo kunnen wij niet spelen, dan hebben we hier geen enkele kans. Dit is onze stijl en onze enige kans op succes.”

”Wij moeten echt heel veel doen om kans te maken op een resultaat. Dat houdt voor ons in: het druk zetten moet perfect gaan, dat lukte, en de opbouw moet goed zijn. Dat is voor ons de enige manier om controle over de wedstrijd te hebben. Het eerste kwartier hadden we nog geen controle, maar daarna hebben we het iets aangepast en gingen we met twee controleurs spelen. Vanaf toen heb ik voor het eerst het thuispubliek zo veel horen fluiten bij een uitwedstrijd waarbij ik op de bank heb gezeten. De tegenstander schiet uiteindelijk één bal op doel en dat terwijl ze altijd de bal willen hebben, hoog druk willen zetten en het initiatief willen hebben.”

De trainer is trots op zijn ploeg. ”De kansen die we in de eerste helft hebben gehad zijn allemaal ontstaan nadat de opbouw begint bij de keeper en dat we over vijftien schijven tot een kans komen. Dat is ook gelijk weer ons makke, dat we altijd zo’n aanval nodig hebben om tot een kans te komen en dat we nóg niet een speler hebben die in zijn eentje iets forceert. Wij hebben daar een heel goede, lange aanval voor nodig. Maar tegelijkertijd is dat ook heel mooi, want daar trainen we zo hard op.”

Reageer op dit artikel

1 reacties

Anoniem 8 november 2023 - 15:13

Beste Arne,
Zolang de ahterhoede in de breedte blijft spelen, zal de voorhoede nooit meer zo productief worden als eerder dit jaar. Maw, de achterhoede maakt zijn eigen voorhoede inproductief.

Reply
FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert