Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Dit is een bevestiging van de goede keuze die ik heb gemaakt”

”Dit is een bevestiging van de goede keuze die ik heb gemaakt”

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Luka Ivanušec verruilde afgelopen zomer Dinamo Zagreb voor Feyenoord. De international is maar wat blij met zijn keuze en heeft sterk het gevoel zich bij Feyenoord verder te kunnen ontwikkelen.

‘Voordat ik naar Feyenoord wilde, heb ik mijn huiswerk gedaan”, vertelt de 24-jarige buitenspeler in gesprek met Voetbal International. ”Ik heb onder anderen gesproken met de inspanningsfysiologen en de analisten van het nationale team. Zij kwamen met feiten. Ik wist ook niet dat de Eredivisie na de Premier League geldt als de competitie met de hoogste intensiteit in de wereld. Zij onderbouwden dat met data. Dit zorgde ervoor dat ik wist wat ik kon verwachten en het maakte de keuze ook makkelijker.”

Zijn eerste maanden in Rotterdam bevallen hem uitstekend. ”Beter dan ik had verwacht. Ik heb niet eerder meegemaakt dat je een ring krijgt van de club die alles meet. Voor mij voelde dat precies goed. Dit is een bevestiging van de goede keuze die ik heb gemaakt. Ik wil me ontwikkelen als voetballer, in zijn totaliteit. Niet alleen op het veld, ook qua fysiek, mentaliteit, het complete plaatje. Meten is weten. Je kunt wel denken te weten wat beter moet, maar nu zie je zwart op wit wat dat dan is. Ik vind dat prettig.”

”Feyenoord bood alles wat ik wilde. Ik kende deze club natuurlijk al wel, hè. Met Dinamo Zagreb heb ik tegen Feyenoord gespeeld in de Europa League.” Ivanušec had al snel door dat de Rotterdammers in staat waren om goed te spelen tegen Celtic, Atlético Madrid en Lazio. ”Toen de Champions League-loting bekend was, wist ik dat we goede kans maakten te overwinteren. Ik baseerde dat op de kwaliteiten die ik zag tijdens de trainingen en wedstrijden én op de coach. Hij bereidt ons zo goed voor op wedstrijden, dat dit een van de factoren is achter het succes.”

Reageer op dit artikel

1 reacties

Anoniem 7 november 2023 - 10:24

Ga jij er ook voor naak je acties en niet alles teug. Ik twijfel nog , dus laat t zien

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert