Home Laatste Feyenoord Nieuws “Ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom”

“Ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord neemt het dinsdagavond in Stadio Olimpico op tegen Lazio Roma. In Rome kan de ploeg van Slot uitstekende zaken doen als het gaat om overwintering in de Champions League. Tegenover het Algemeen Dagblad laat Slot zijn licht schijnen op het treffen met de Italianen.

“Ik ben niet zo bezig met de stand”, begint Slot. “We willen hier gewoon een heel goede wedstrijd spelen. Dat is lastig. In de Kuip speelden we heel goed tegen Lazio, maar die club heeft die wedstrijden ook teruggekeken en ze zullen vast dingen anders doen. Uit of thuis spelen is ook een wereld van verschil. Dat we in mindere vorm steken of dat de spits in mindere vorm is, daar geloof ik niet zo in. Tegen FC Twente waren we niet goed. Tegen RKC kregen we heel veel kansen en dan is de uitslag van 1-2 te mager.”

“Dan komt er kritiek, dat is juist een compliment”, reageert Slot op alle reacties van media na afloop van de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie. “Ik hoor ook dat we slap zouden zijn gestart tegen RKC. Maar Giménez staat binnen een minuut alleen voor de keeper. Dat wordt dan in hapklare brokken geserveerd in analyses. En dat willen mensen ook zo. Maar ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom.

Vorig seizoen nam Feyenoord het in de groepsfase van de Europa League al eerder op tegen Lazio in Stadio Olimpico. ”We waren toen nog helemaal niet klaar voor zo’n grote wedstrijd, wat ook helemaal niet gek was gezien de vele wisselingen in onze selectie. Des te knapper was het dat we een paar maanden later wel goed genoeg waren om van ze te winnen.”

“Nu hebben wij de eerste wedstrijd gewonnen, iets waar zij lering uit kunnen trekken”, vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. “Zij zullen de wedstrijd ook hebben teruggekeken en kunnen bijvoorbeeld net iets anders gaan doen. Bovendien, zo benadruk ik nog maar eens, maakt thuis of uit spelen een wereld van verschil”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert