Home Laatste Feyenoord Nieuws Van Hanegem niet blij met Higler: ‘Hoe kan dat?’

Van Hanegem niet blij met Higler: ‘Hoe kan dat?’

door Dominique Rademaker
0 reacties

Feyenoord liep zondagmiddag averij op tegen FC Twente. Willem van Hanegem blikt in zijn column in het AD terug op de wedstrijd.

”Alles is daar gebaseerd op het randje opzoeken, dan gaat dat publiek er volledig achter staan en heb je een zware wedstrijd”, begint van Hanegem. ”Als ze niet in De Grolsch Veste spelen, zie je al dat het een stuk minder is. Maar Feyenoord, kom op zeg. Die jongens hebben toch tegen Atlético Madrid gespeeld? En tegen Lazio?”

”Dan laat je jezelf toch niet zo opzijzetten door jongens als Steijn, Sadílek, Hilgers en Pröpper? Ze rollen bij Twente als ze een voorsprong hebben elk duel over het gras. Als regerend landskampioen zeg je na een paar minuten toch: ga nou niet leuk doen vanmiddag, Sadílek. Maar ze lieten het allemaal maar gebeuren. Dat viel mij erg tegen.”

”Dat was slecht”, gaat ‘De Kromme’ verder. ”En natuurlijk moet je dan ook een scheidsrechter hebben die iets kan. En dan is Dennis Higler de verkeerde. Die man heeft de hele wedstrijd dat gebaar naar zijn stopwatch gemaakt. Stoer van ‘rek nou geen tijd, want we spelen net zo lang door’. Maar de trainers hebben zich bij FC Twente – Feyenoord de zenuwen gewisseld.”

Van Hanegem hekelt arbiter Higler. ”De VAR had zo’n beetje een kwartier nodig om te bekijken of de 2-0 nou wel of geen buitenspel was. En dan trekt die Higler er welgeteld zes minuten bij. Hoe kan dat? In de blessuretijd had Twente gewoon weer twee ‘zwaar’ geblesseerde spelers. En als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe. Begrijp me goed. Feyenoord verdiende geen punten. En een kwartier extra tijd was ook de redding niet geweest.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws