Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Arne Slot slaagt er al twee jaar in zijn team niet afhankelijk te laten zijn van één of twee individuen”

”Arne Slot slaagt er al twee jaar in zijn team niet afhankelijk te laten zijn van één of twee individuen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Vanavond wacht voor Feyenoord de kraker tegen het Italiaanse Lazio. Santiago Gimenez zal terugkeren na een schorsing en voor het eerst aantreden in de Champions League. Martijn Krabbendam gaat in op het bespelen van de Mexicaan.

“Wie een spits-in-vorm uitschakelt, is normaal gesproken al half winnaar. Het zou voor Feyenoord dan ook een tegenvaller zijn mochten de centrale verdedigers van Lazio, Patric en Alessio Romagnoli, Giménez uit de wedstrijd spelen, maar tegenwoordig hoeft dat niet per se een onoverkomelijk probleem te zijn. Arne Slot slaagt er al twee jaar in zijn team niet afhankelijk te laten zijn van één of twee individuen.”

Volgens Krabbendam heeft Feyenoord genoeg scorend vermogen in de ploeg. “Deze ontwikkeling is terug te zien in doelpunten. Feyenoord moet in Europa alleen Barcelona voor laten als het gaat om het aantal verschillende doelpuntenmakers. Bij Barça wisten tot nu toe in competitieverband dertien verschillende spelers een keer of vaker te scoren, exclusief eigen goals. Bij Feyenoord deden twaalf spelers dat in de Eredivisie. Met de Champions League erbij opgeteld, staat de teller zelfs op veertien. Simpel gesteld zorgt dat ervoor dat als Giménez een keer niet weet te scoren, de kans groot is dat er andere spelers zullen opstaan die dat wel doen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert