App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord bezig aan indrukwekkende reeks: “Moet je bijna vijftig jaar voor terug”

Feyenoord bezig aan indrukwekkende reeks: “Moet je bijna vijftig jaar voor terug”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto Mischa Keemink

Feyenoord draait weer mee in de top van de Eredivisie en ook in Europa staat de ploeg van Arne Slot er goed op. Namens Voetbal International legt Bart Frouws onder andere Feyenoord langs de meetlat.

“Feyenoord trapte af met twee remises, maar is sindsdien foutloos en maakte in de laatste zes duels gemiddeld meer dan vier goals per wedstrijd. Ondanks het stroeve begin staan de Rotterdammers er met 20 punten beter voor dan afgelopen seizoen (toen 17 uit 8) en moet je zelfs bijna vijftig jaar terug voor een productievere start (30 goals in 1974/75, nu 28)”, vertelt Frouws.

Er valt Frouws nog iets op: “De tweede overtreding die Feyenoord dit seizoen beging werd gelijk bestraft met een rode kaart (Bart Nieuwkoop), maar sindsdien gingen de Rotterdammers amper over de schreef. De ploeg van trainer Arne Slot kreeg slechts vier gele kaarten, waarvan twee in het duel met Ajax. Dat is het laagste aantal van alle Eredivisie-ploegen. Die lage kaartenlast kan zeker tegen het einde van het seizoen een voordeeltje zijn voor Feyenoord.”

Uiteraard gaat het ook over Santiago Gimenez. “De meeste aandacht bij Feyenoord gaat uit naar Santiago Giménez, maar in de schaduw van de topscorer ontwikkelt Quinten Timber zich sterk. De middenvelder komt in persoonlijke duels een stuk vaker als winnaar uit de strijd (64 procent, vorig seizoen 57 procent) en creëerde op ploeggenoot Calvin Stengs na de meeste kansen uit open spel in de Eredivisie”, sluit Frouws af.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert