App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord (vr) verliest stadsderby van Excelsior

Feyenoord (vr) verliest stadsderby van Excelsior

door Feyenoord.nl
0 reacties

Het is Feyenoord V1 ook in de vijfde speelronde niet gelukt om de eerste punten van het seizoen bij te schrijven. In Kralingen eindigde de stadsderby tegen Excelsior zondagmiddag in een teleurstellende 1-0 nederlaag voor de ploeg van Jessica Torny.

In het Van Donge & De Roo Stadion liet Feyenoord vanaf de aftrap zien dat het de intentie had om de wedstrijd te domineren. De ploeg had veel balbezit, maar was in de openingsfase vaak te slordig in de eindpass om echt gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander.

Na vijfentwintig minuten kwam Excelsior op een 1-0 voorsprong, en moest Feyenoord niet voor het eerst dit seizoen in de achtervolging. Met de achterstand op het bord kwamen er ook kansen. Esmee de Graaf had na een half uur spelen de gelijkmaker voor het inschuiven, maar haar poging ging hoog over. Een paar minuten later kon een mooi afstandsschot van Maxime Bennink nog net weggetikt worden door de keeper van de thuisploeg. Ruststand: 1-0.

Tweede helft

Na rust ging Feyenoord verder waar het gebleven was. Ziva Henry, die in de pauze in het team was gekomen als vervanger van Noëlle van der Sluijs, kreeg na een uur spelen misschien wel de grootste kans van de middag. Danique Ypema leverde een voorzet op maat af in de zestienmeter, waar Henry perfect gepositioneerd stond. Op het moment dat de bal bij haar kwam leek Henry echter te twijfelen tussen koppen en schieten, en daardoor miste haar poging overtuiging.

In het restant van de wedstrijd deed Feyenoord er alles aan om nog een doelpunt te maken, maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen. Daarmee eindigde ook de vijfde wedstrijd van het seizoen in een nederlaag.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert