Home Laatste Feyenoord Nieuws Locaties EK 2028 en 2032 bekend

Locaties EK 2028 en 2032 bekend

door Redactie FR010.nl
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Het Europese Kampioenschap van 2028 zal plaatsvinden in vijf verschillende landen. Op dinsdag heeft de UEFA officieel bevestigd wat eigenlijk al bekend was: het gezamenlijke bid van Engeland, Ierland, Schotland, Wales en Noord-Ierland heeft de gastheerschap van het EK over vijf jaar gewonnen. Eerder had Turkije zich als de enige concurrent teruggetrokken uit de race om het toernooi te organiseren.

Daarnaast heeft de UEFA ook de gastlanden aangekondigd voor het EK van 2032. Ook dit was een onbetwiste beslissing. Nadat Turkije zich had teruggetrokken uit de race voor het EK 2028, bundelden ze hun krachten met Italië om een gezamenlijk bod te presenteren.

De Italianen en Turken hadden uiteindelijk geen concurrentie voor hun bod en kregen het toernooi toegewezen. Gianluigi Buffon, die inmiddels met pensioen is, was betrokken bij het bod namens Italië. Italië had eerder al het EK in 1968 en 1980 georganiseerd en was ook gastheer voor het uitgebreide EK in 2021. Voor Turkije betekent dit de eerste keer dat ze het Europees Kampioenschap organiseren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws