App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Dat heb ik in de afgelopen jaren bij Feyenoord nog niet gezien’

Slot: ‘Dat heb ik in de afgelopen jaren bij Feyenoord nog niet gezien’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Na de klinkende overwinning op SC Heerenveen wacht er een mooie week voor Feyenoord. Dinsdag staat de eerste Champions League-wedstrijd tegen Celtic op het programma en zondag de klassieker tegen Ajax in Amsterdam. Trainer Arne Slot geniet van zijn ploeg.

”Onze opbouw is dit seizoen gewoon heel goed”, zegt de oefenmeester in gesprek met het AD. ”Ik heb al eerder gezegd dat we van zestienmetergebied tot zestienmetergebied het beste Feyenoord zijn sinds ik hier trainer ben. Maar we maken nu ook veel doelpunten. En dan heb ik mij nog zitten verbijten, want we lieten nog veel kansen liggen om de wedstrijd al eerder volledig te beslissen. Soms lijkt een wedstrijd bij 4-1 binnen, maar je weet het nooit. Ik was ooit trainer van AZ en toen verspeelden we een 0-4 voorsprong. Sindsdien denk ik altijd dat een wedstrijd nog volledig kan worden omgedraaid.”

Met zeventien goals in de laatste drie wedstrijden is Feyenoord bezig aan een imposante serie en de vraag is of de ploeg van Arne Slot dat ook kan laten zien tegen Celtic en Ajax. ”Je moet altijd de weerstand in acht nemen. Maar dat wij in staat zijn vanuit opbouw veel meer kansen te creëren dan de laatste twee seizoenen, dat staat als een paal boven water. Hoe je de weerstand filtert? Dan kijk ik alleen maar naar vorig seizoen.”

”Het voetbal van ons in de laatste drie wedstrijden heb ik in de afgelopen jaren bij Feyenoord nog niet gezien. En ook niet in mijn tijd bij AZ, daar speelden we ook best aardig voetbal. Het is echt heel erg goed. Calvin Stengs loopt heel veel, maar het afjagen doet hij nog niet in de intensiteit van Guus Til en Sebastian Szymanski. Maar aan de bal is Stengs een stapje beter.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert