App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Twee wedstrijden Feyenoord verplaatst

Twee wedstrijden Feyenoord verplaatst

door Redactie FR010.nl
0 reacties ROTTERDAM, 27-8-2023, Stadium de Kuip, Dutch eredivisie, 2023 / 2024, Feyenoord - Almere City, Feyenoord supporters, A en M

In het programma van de eerste competitiehelft in de Eredivisie zijn tien wijzigingen aangebracht. De completering van het najaarsprogramma kon worden voltooid nadat PSV, Ajax en AZ zich naast Feyenoord (Champions League) hadden geplaatst voor de groepsfase van respectievelijk de Champions League, Europa League en Conference League.

Het aantal wijzigingen is minder dan in voorgaande seizoenen. Bij het maken van het competitieprogramma wordt er altijd van uitgegaan dat clubs zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Doordat zowel Feyenoord als PSV daar dit seizoen in zitten, hoefden in het Eredivisieprogramma minder wijzigingen te worden aangebracht.

Afspraak

De wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) met elkaar hebben gemaakt.

Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League en Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden.

Competitiewedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer het speelschema in de Eredivisie dat toelaat, de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan de nieuwe datum/aanvangstijd kunnen voldoen en met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

De KNVB heeft in totaal tien wedstrijden verplaatst. Feyenoord – Vitesse wordt op 21 oktober niet om 16:30 gespeeld maar om 21:00.

Feyenoord – FC Volendam wordt op 7 december niet om 20:00 maar om 21:00 gespeeld.

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert