Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Feyenoord stijgt naar PSV niveau’

‘Feyenoord stijgt naar PSV niveau’

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Onder trainer Arne Slot is er bij Feyenoord waarde gecreëerd op het veld. Bij Voetbal International geeft Tom Knipping uitleg.

Vorig boekjaar is voor Feyenoord echt goed geweest, aangezien ook de verkoop van Orkun Kökçü in dat jaar valt. “Dan verwacht ik dat Feyenoord een verkoopwinst heeft gemaakt van 65 – 70 miljoen, op al die spelers die zijn verkocht, dan heb je een positief transfersaldo van 45 – 50 miljoen. Dat is voor Feyenoord echt een wereldprestatie en een kentering die voor de club enorm belangrijk is geweest. Door matige financiële resultaten door de jaren heen was er eigenlijk geen eigen vermogen meer over. Daardoor scoorde ze slecht op de jaarlijkse geld ranglijst van de KNVB.”

“Feyenoord stond onder de streep bij de KNVB en stond op de watchlist van de UEFA. Daarom moesten de Rotterdammers altijd zuinig opereren, bijna alle clubs werken met een begrotingstekort. Dat tekort maken we wel goed met de verkoop van spelers. Bij Feyenoord was dat niet het geval. Omdat het transferresultaat altijd slecht was, was Feyenoord een van de weinige die met een sluitende begroting werkte en heel weinig risico’s kon nemen daardoor”, aldus Knipping die een verandering ziet sinds Slot binnenkwam.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Hans de Graaff 29 augustus 2023 - 16:43

Lekker! Nu doorpakken en de CL halen komend jaar!

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert