Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Vandaag heb je ook gezien waar ik me zorgen over maak’

Slot: ‘Vandaag heb je ook gezien waar ik me zorgen over maak’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Almere City verscheen Slot voor de camera van ESPN. Voor de trainer een wedstrijd waar hij zich vooraf zorgen maakte over een aantal aspecten in het spel van zijn team. ”Vandaag heb je ook gezien waar ik me zorgen over maak. De eerste helft scoor je uit eerste vier grote kansen drie keer. We geven over het algemeen weinig weg. Ook vandaag niet, op twee goede momenten van Almere in de eerste helft na. Dan zit ik me in de tweede helft toch weer een klein beetje op te vreten.”

”Dat we 812 schoten op doel hebben gehad, maar twee standaardsituaties en een penalty nodig hebben gehad om te scoren. De eerste en enige keer dat Almere een schot op doel heeft, gaat die er gelijk in. Ik vind het nog steeds dat wij onszelf zo verschrikkelijk tekortdoen en ons goede veldspel niet belonen. We komen zo vaak in de eindfase, zijn zo dominant en spelen zo goed voetbal tussen beide zestienmetergebieden in.”

”Dan komen we in de eindfase en dan vind ik het, als je in de tweede helft zo verschrikkelijk veel beter bent, en je bent eigenlijk afhankelijk van twee standaardsituaties en een strafschop, vind ik het veel te karig voor het overwicht dat je hebt. Ik vind ook dat je uit je veldspel tot doelpunten moet komen”, concludeert de oefenmeester. ”Waar ik heel tevreden over ben, is de 1-0 en de 2-0, die rechtstreeks van het trainingsveld lijken te komen, zou ik bijna zeggen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws