Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord- Fortuna Sittard: De statistieken vooraf

Feyenoord- Fortuna Sittard: De statistieken vooraf

door FR010 Redactie
0 reacties

Zondag a.s. gaat voor Feyenoord de competitie weer beginnen. De landskampioen opent in de eigen Kuip tegen Fortuna Sittard. Allereerst wordt dit treffen een weerzien met een oude bekende. Bij de Limburgers is Danny Buijs de trainer. Buijs speelde elf jaar in de jeugdopleiding en drie seizoenen in het eerste elftal van Feyenoord. In totaal speelde hij 51 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer trefzeker was voor de club van Zuid.

De ontmoeting tussen Feyenoord en Fortuna Sittard wordt de 49e editie. 30 keer won Feyenoord, 10 keer won Fortuna en acht ontmoetingen bleven onbeslist. In de 48 wedstrijden scoorde Feyenoord 105 keer en kreeg de club 54 treffers tegen.

Topscorer voor Feyenoord in duels met Fortuna is Steven Berghuis. Hij scoorde zes keer in de ontmoetingen met de Limburgers. De Feyenoorder met de meeste wedstrijden tegen Fortuna is Sjaak Troost. De verdediger speelde in de periode 1982-1992 maar liefst 16 keer tegen Fortuna.

De grootste Feyenoord overwinning is 5-0. Deze score bereikten de Rotterdammers twee keer. De eerste keer op 3 november 1968 en de tweede keer, iets recenter, op 5 december 2021.

In de thuiswedstrijden van Feyenoord zijn 1-0 en 4-1 de meest voorkomende uitslagen (drie keer). Sinds de terugkeer in de eredivisie van Fortuna Sittard speelden beide teams tien keer tegen elkaar. Twee keer wist Fortuna sinds 2018 te winnen, maar Feyenoord pakte 7 keer de volle buit. Vorig seizoen eindigde het thuisduel in de Kuip op een teleurstellende 1-1.

Op 19 april 1997 werden de meeste doelpunten gemaakt in een Feyenoord- Fortuna Sittard. De uitslag was toen 4-4. In een spectaculaire wedstrijd scoorde Pablo Sanchez (2x), Henk Vos en Ronald Koeman. Dezelfde Koeman miste ook nog eens een strafschop in dit spektakel.

Elf spelers hebben in de historie voor beide clubs gespeeld. Henk Duut, Gerrit Plomp, Mark Farrington, Rene Hofman, Patrick Paauwe, Rene van Dieren, Kevin Hofland, Emil Hansson, Mark Diemers, Cole Bassett en Oguzhan Ozyakup.

De wedstrijd staat onder leiding van Rob Dieperink uit Borculo. Eerder floot Dieperink Feyenoord drie keer in de Kuip. In de competitie tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst) en Fortuna Sittard (5-0 winst). Vorig seizoen floot Dieperink de spectaculaire bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen. Na 120 minuten stond er toen een 4-4 stand op het scorebord. Na strafschoppen pakte Feyenoord toen de overwinning.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert