App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Santiago Gimenez verlengt contract

Santiago Gimenez verlengt contract

door Redactie FR010.nl
3 reacties Foto: Mischa Keemink

Santiago Gimenez blijft langer bij Feyenoord. De 22-jarige Mexicaanse spits, die vorig jaar de harten van het legioen in De Kuip wist te veroveren, tekent voor één jaar bij en ligt daardoor tot medio 2027 vast bij Feyenoord.

‘Ik ben Feyenoord dankbaar voor het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt,’ aldus Gimenez. ‘De club heeft mij op alle mogelijke manieren geholpen om mijn aanpassing goed te laten verlopen toen ik naar Rotterdam kwam. Door de hulp van de trainers en mijn medespelers heb ik een geweldig eerste seizoen beleefd. Met supporters die me altijd ongelofelijk veel energie geven. Daarmee leef ik echt mijn droom op dit moment en ik kijk meer dan uit naar het komende seizoen en onze nieuwe uitdagingen.’

Gimenez kwam vorige zomer over van de Mexicaanse club Cruz Azul. In de loop van het seizoen ontpopte de linksbenige aanvaller zich tot een ware goalgetter en was hij verantwoordelijk voor diverse belangrijke doelpunten van Feyenoord. Daarmee had hij een wezenlijk aandeel in het behaalde landskampioenschap. In totaal was ‘Santi’ goed voor 23 goals en 3 assists in alle competities, waarmee hij afgelopen seizoen topscorer clubtopscorer werd.

Zijn blakende vorm leidde er onder meer toe dat Gimenez werd geselecteerd voor het nationale elftal van Mexico voor de CONCACAF Gold Cup. In de finale tegen Panama maakte Gimenez zijn status als spits met een neusje voor de goal meer dan waar door in de 88e minuut de winnende treffer te maken.

Gimenez zal ook komend seizoen bij Feyenoord blijven spelen met het voor hem speciale rugnummer 29.

Reageer op dit artikel

3 reacties

Yusuf FR 3 augustus 2023 - 17:24

Wat een heerlijk nieuws! Santiiii Santiiii Santiagoooo

Reply
Berry 3 augustus 2023 - 17:24

Netjes! Gimenez en Ueda samen is dat een mogelijkheid?

Reply
Pieter van Aalst 4 augustus 2023 - 09:52

Heerlijk zeg! Feyenoord is zoooooooo lekker bezig!

Reply
FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert