App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Mimeirhel Benita definitief naar Excelsior

Mimeirhel Benita definitief naar Excelsior

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Mimeirhel Benita sluit per direct aan bij de selectie van Excelsior Rotterdam. De 19-jarige rechter wingback wordt komend seizoen gehuurd van Feyenoord waar de in Spijkenisse geboren Benita nog tot 2025 onder contract staat. Hij staat vandaag in Delden al op het veld, waar de Kralingers traditioneel verblijven op trainingskamp in de aanloop naar een nieuw seizoen.

Technisch manager Niels van Duinen: ,,Met Mimeirhel Benita halen we een talentvolle back binnen die goed past in het moderne voetbal. Met zijn drive is hij een jongen die het vermogen heeft om de rechterkant te bespelen. Hij was vastberaden om voor ons te kiezen om komend seizoen speelminuten af te gaan dwingen in de Eredivisie. Wij zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie.’’

Snel schakelen

De 19-jarige Mimeirhel Benita stond gisteren nog op het trainingsveld bij Feyenoord. Na de training hoorde hij dat de huurdeal met Excelsior definitief rond was: ,,Excelsior is een mooie club en ook in Rotterdam, dus de keuze voor mij niet moeilijk. Het was snel schakelen. Ik ben aan het einde van de middag meteen in de auto gestapt en naar Delden gereden om vandaag al aan te kunnen sluiten bij de selectie.’’

Makkelijker

,,Ik heb prima gesprekken gevoerd met Excelsior’’, gaat hij verder. ,,Met Niels van Duinen en natuurlijk ook met de trainer. Het plan van de club met mij spreekt me aan en ik ken al een aantal jongens. Met Noah Naujoks en Lennard Hartjes heb ik sowieso contact gehad. Zij waren ook positief over Excelsior, de staf en de selectie en dat maakte de keuze alleen maar makkelijker. Ik wil mezelf bij Excelsior verder ontwikkelen door hopelijk veel minuten te maken in de Eredivisie.’’

Rechtsback

Tot twee jaar terug speelde Mimeirhel Benita vooral als rechtsbuiten, maar sindsdien is hij omgeschoold tot rechtsback: ,,In de systemen die trainers tegenwoordig willen spelen, zie je dat steeds vaker. Toen ik daar werd neergezet, was het even wennen. Maar ik leerde snel en ik vind het hartstikke leuk om op die positie te spelen. Je moet verdedigen, maar ook aanvallen en komt veel voor de goal. Je maakt daardoor veel meters, maar gelukkig heb ik een topconditie.’’

Profcontract

Mimeirhel Benita speelde in de jeugd van VV Rozenburg en VV Nieuwenhoorn en maakte als dertienjarige de overstap naar Feyenoord. Daar tekende hij in 2020 zijn eerste profcontract, dat in april 2020 werd opengebroken en verlengd tot 2025. Benita debuteerde op 26 augustus 2021 in de hoofdmacht van Feyenoord in het uitduel tegen IF Elfsborg in de play-offronde van de UEFA Europa Conference League. Hij mocht afgelopen seizoen in twee eredivisieduels meedoen, maar speelde zijn wedstrijden vooral met Feyenoord onder 21.

Superleerzaam

,,De stap maken van de jeugd naar het eerste elftal is bij Feyenoord lastiger, omdat je zo veel goede spelers voor je hebt. Ik trainde natuurlijk wel met die jongens en daar leer je ontzettend veel van. Bij Excelsior is de kans op speelminuten groter en daarom hoop ik daar ervaring op te kunnen doen. We zullen elke week moeten strijden en alles geven, dat is superleerzaam. Spelen in de Eredivisie is sowieso heel mooi en ik kijk natuurlijk uit naar de wedstrijden tegen Feyenoord. Die zullen bijzonder worden, maar ik speel nu voor Excelsior en zal gewoon mijn eigen ding doen.’’

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert