App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord verrast met komst aanvaller van Newcastle United

Feyenoord verrast met komst aanvaller van Newcastle United

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Feyenoord heeft met Newcastle United FC een huurovereenkomst gesloten voor Yankuba Minteh. De 18-jarige buitenspeler komt voor één seizoen over van de Premier League-club uit het noordoosten van Engeland, dat hem heeft overgenomen van Odense Boldklub.

‘Ik verheug me erop om voor de regerend landskampioen te gaan spelen,’ vertelt Minteh. ‘Het is een eer om het shirt van Feyenoord te dragen. Ik ben dankbaar voor deze kans en ga er alles aan doen om me als voetballer te verbeteren. Ik weet zeker dat Feyenoord me gaat helpen om mijn doelen te bereiken – net als dat ik ervan overtuigd ben dat ik Feyenoord op mijn beurt kan helpen in de sportieve ambities.’

De komst van de nog jonge Minteh betekent voor hoofdtrainer Arne Slot een extra optie op de flanken. De pijlsnelle geboren Gambiaan verruilde in 2022 Steve Biko FC in zijn geboorteland voor het Deense Odense. Daar werd hij na twee wedstrijden in de Onder 19 al overgeheveld naar de hoofdmacht.

In zijn de debuutwedstrijd scoorde hij vervolgens direct het winnende doelpunt in de wedstrijd tegen de latere Deense landskampioen FC Kopenhagen. In zeventien wedstrijden voor het eerste elftal was hij vier keer trefzeker en leverde hij zes assists. De goede resultaten in de Deense competitie betekenden dat hij afgelopen najaar voor het eerst werd opgeroepen voor het Gambiaanse nationale elftal.

Minteh zal bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen aansluiten bij Feyenoord 1.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert