Home Laatste Feyenoord Nieuws Hannie Sneepels: ‘Het interview met Mario Been en John de Wolf deed mij heel veel’

Hannie Sneepels: ‘Het interview met Mario Been en John de Wolf deed mij heel veel’

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Dat geluk en verdriet dicht bij elkaar ligt bleek maandag bij de huldiging van Feyenoord wel. Door heel Nederland beleefden Feyenoorders een mooie dag maar heel Nederland vroeg zich ook af wie toch die vrouw is die haar zoon is verloren. Hannie Sneepels gaf een emotioneel interview aan Sinclair Bisschop van ESPN en kon rekenen op heel veel mooie berichten vanuit het land. ”Ik lag vannacht om 2 uur nog tv te kijken en alle berichten te lezen. Het interview met Mario Been en John de Wolf deed mij heel veel. Ik ben al mijn hele leven fan van John de Wolf en heb nog een foto van hem, mij en Hobie van vroeger”, opent Hannie.

Hannie Sneepels reisde maandag met een foto van haar zoon af naar de Coolsingel af om bij de huldiging aanwezig te zijn. Iets wat zij eigenlijk samen zouden doen. In 2017 keerde Hannie ziek terug uit Egypte waardoor zij de huldiging toen moest missen. ”Hobie en ik spraken af dat we bij de volgende huldiging wel samen zouden gaan.”

IMG 0899
Hannie Sneepels en Arie Verburg bij hun zoon Hobie Verburg

Zover kwam het echter niet. Hobie Verburg werd slechts 27 jaar en overleed op 16 december 2022. ”Hobie zag geen andere uitweg meer en beroofde zich van zijn eigen leven. Uiteraard had ik dit liever niet vermeld maar ik hoop ook op deze manier mensen te behoeden voor deze beslissing. Al kan ik op deze manier maar 1 iemand helpen”, springt vader Arie Verburg bij.

Waar Arie niets met voetbal heeft, staat bij moeder Hannie haar leven in het teken van voetbal. Zelf speelde Hannie bij DCL, COAL en De Harvards. Zoon Hobie kwam uit voor Rhoon, DEH, CVV en SV Charlois. Toch was er voor beide maar 1 club en dat was Feyenoord. Dit werd er met de paplepel ingegoten. ”Op 5-jarige leeftijd ging Hobie voor het eerst met opa naar De Kuip. Hierna keek hij vaak voetbal bij zijn opa en oma en ook De Kuip werd regelmatig bezocht. ”

Hannie Sneepels liep enkele jaren geleden een hersenaandoening op en herinnert zich jammer genoeg niet meer het gezamenlijke bezoek aan hun laatste wedstrijd. Tegenwoordig is Hannie Sneepels met haar scootmobiel vaker aanwezig op Varkenoord bij de Vrouwen van Feyenoord. ”Dit is wat makkelijker maar ik zou volgend seizoen toch ook graag weer wat wedstrijden bezoeken van Feyenoord. Ook dan gaat de foto van Hobie weer mee.”

Alle aandacht overvalt Hannie Sneepels. Hobie zou lachen als die weet hoeveel aandacht er nu voor ons is. ”Hij was zelf namelijk helemaal niet zo. Hij trad nooit zo op de voorgrond en ik ook niet. Ik heb dit ook echt niet gedaan voor de aandacht. Toch moet ik zeggen dat het mij wel goed doet en mijn zoon op deze manier kan eren”, sluit Hannie Sneepels af. Vader Arie hoopt dat mede door dit interview mensen hun kind eens wat meer beetpakken. ”Geef je kind gewoon eens een knuffel. Ik kan het niet meer terwijl het zoveel waarde heeft.”

image2 4 scaled e1684259287904
Hannie Sneepels legt de kampioenschaal bij Christian Gyan neer

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert