App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Missie Dick Advocaat bij ADO Den Haag mislukt

Missie Dick Advocaat bij ADO Den Haag mislukt

door Redactie FR010.nl
0 reacties

ADO Den Haag had nog een heel kleine kans om de nacompetitie te bereiken. Het roemloze 4-2 verlies op De Toekomst in Amsterdam tegen Jong Ajax, maakte aan die illusie ook een einde. En daarmee is de tussentijds aangetreden Dick Advocaat niet geslaagd in zijn missie: via de nacompetitie proberen zijn ADO alsnog terug te brengen in de Eredivisie.

Dick Advocaat had de nodige aanpassingen gedaan in zijn ploeg. In de basis verschenen Tyrese Asante, Max de Waal en Jordy Wehrmann. Daardoor was er op de bank een plaats ingeruimd voor Finn van Breemen, Sacha Komljenovic en Ricardo Kishna. Verder waren Joey Sleegers en Gregor Breinburg wegens ziekte niet beschikbaar en Silvinho Esajas wegens een blessure.

Jong Ajax nam gelijk al het initiatief en was de bovenliggende partij. Al snel moest doelman Sonny Stevens in actie komen bij een schot van Silbano Vos. Aan de andere probeerde Joël Zwarts het, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor doelman Tom de Graaff. Even later een voorzet van diezelfde Zwarts, maar voor het Ajax-doel konden Thomas Verheydt en Max de Waal (op bekend terrein) niet gevaarlijk worden.

Knullig

In de negentiende minuut profiteerde Jong Ajax van knullig uitverdedigen aan Haagse zijde. Nadat Steevens nog een inzet van Lorenzo Lucca keerde, scoorde Kristian Hlynsson in de rebound de 1-0. De Deen Rasmussen maakte er bijna 2-0 van, maar doelman Stevens kon nog net een voet tegen zijn inzet krijgen. Nadat Zwarts op aangeven van Boy Kemper een kopbal over het vijandelijke doel zag gaan, sloeg Jong Ajax toch weer toe. De bal belandde na een vrije trap van Hlynsson op het hoofd van Donny Warmerdam die de 2-0 binnenkopte.

De kansen leken voor ADO Den haag verkeken met zo’n 2-0 achterstand bij de rust. Trainer Advocaat hield Xander Severina in de kleedkamer achter tijdens de pauze en bracht voor hem Amar Catic in het veld. Catic deed zich gelijk gelden met enkele goede acties. Eenmaal schoot hij de bal op de buitenkant van de paal. Toch kwam ADO Den Haag al snel, na zes minuten, terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop van Joey Wehrmann kopte de meegekomen Boy Kemper de 2-1 binnen. Vlak daarna weer een tegenslag voor de bezoekers, want Guillem Rodriguez werd met rood van het veld gezonden. Scheidsrechter Pérez zag in zijn overtreding het neerhalen van een doorgebroken speler. Bij het korte opstootje dat hierna ontstond kregen Kemper en aan Jong Ajax-zijde Regeer de gele kaart te zien.

Honderdste

ADO Den Haag moest dus met tien man verder en Jong Ajax sloeg met nog een half uur op de klok weer toe en bracht via weer Kristian Hlynsson de marge weer op twee treffers: 3-1. De mannen van Advocaat konden er weinig meer tegenin brengen en de thuisploeg liep vlak voor het ingaan van het Haags Kwartiertje zelfs weg naar 4-1 door een treffer van de 17-jarige Mika Godts. Het slotakkoord was voor ADO Den Haag. Thomas Verheydt kopte de 4-2 langs De Graaff en dat was voor de Haagse spits zijn honderdste doelpunt in de Eerste Divisie. Veel plezier zal Verheydt er niet aan hebben beleefd. Voor ADO Den Haag gaat het seizoen met een nachtkaars uit. Er wachten nog twee duels, waarin niets meer op het spel staat. Vrijdag thuis tegen FC Dordrecht en een week later op bezoek bij Jong AZ.

Opstellingen

Jong Ajax: De Graaff; Regeer, Aertssen, Warmerdam, Baas; Gooijer (77. Misehouy), Vos (80. Delgado), Hlynsson; Rasmussen (46. Martha), Lucca, Godts.

ADO Den Haag: Stevens; Rodríguez, Asante, Van Breemen, Kemper; Thomas, Wehrmann (66. Bilate), De Waal (66. Komljenovic); Severina (46. Catic), Verheydt, Zwarts.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert