Home Laatste Feyenoord Nieuws Excelsior verliest derby van Feyenoord

Excelsior verliest derby van Feyenoord

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Excelsior Rotterdam bleef lang in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk met 0-2 van Feyenoord. De Rotterdammers van Zuid kunnen daardoor volgende week in eigen huis landskampioen worden, terwijl Excelsior de komende drie duels moeten gaan strijden om zich rechtstreeks te handhaven.

Twee weken zaten er tussen onze uitwedstrijd tegen Vitesse en het thuisduel tegen Feyenoord. Daarin ging het veel over een mogelijk kampioensduel in het Van Donge & De Roo Stadion. Na de 0-1 overwinning van PSV op Sparta van gisteren ging die druk in elk geval van de stadsderby af, maar de voorzorgsmaatregelen waren al genomen. De vraag was of Excelsior net als in 2017 kon verrassen tegen de aanstaande kampioen. Toen wonnen de Kralingers met 3-0, maar zo ver zou het vandaag niet komen.

Al na 9 minuten kopte Santiago Giménez de gasten op voorsprong. Een streep door de rekening van Excelsior, dat juist wilde proberen zo lang mogelijk de nul te houden. Tegelijkertijd hoopten de Kralingers op kansjes in de omschakeling. Die momenten kwamen er helaas te weinig, ondanks dat ook Feyenoord niet veel moeite deed om de score snel uit te breiden. Marouan Azarkan had de pech dat Justin Bijlow vlugger bij de bal was dan hij en een schot van Couhaib Driouech was helaas te zacht om de doelman van Feyenoord te verrassen.

BRUTALER

Na rust werd Excelsior wat brutaler. Dat leidde al na 5 minuten tot een kans voor Driouech. Hij frommelde zichzelf door de Feyenoord-verdediging, maar Bijlow wist opnieuw een treffer van de Kralingers te voorkomen. Ook Kenzo Goudmijn was daarna dreigend, wat de hoop op een gelijkmaker van Excelsior deed groeien. Tien minuten voor tijd werd een kopbal van Redouan El Yaakoubi van de lijn gehaald. Helaas had Giménez vijf minuten daardoor de voorsprong van Feyenoord verdubbeld, waardoor een goed resultaat er helaas niet meer inzat voor Excelsior.

HANDHAVEN

Er waren in deze stadsderby in elk geval genoeg aanknopingspunten voor de komende drie wedstrijden, waarin Excelsior zich rechtstreeks hoopt te handhaven in de Eredivisie. Grootste concurrent in deze strijd is FC Emmen, over twee weken nog tegenstander van Feyenoord. Niet voor niets drukte Marinus Dijkhuizen zijn collega Arne Slot op het hart in elk geval dat duel te winnen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert