App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Sterk Feyenoord na verlenging toch onderuit in Rome

Sterk Feyenoord na verlenging toch onderuit in Rome

door Redactie FR010.nl
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Een opnieuw sterk Feyenoord heeft de halve eindstrijd net niet bereikt van de Europa League ten koste van AS Roma. De Italiaanse formatie van coach Mourinho kwam weliswaar op voorsprong, maar dankzij een kopbal van Paixao tien minuten voor tijd dacht Feyenoord aan door bekeren. Maar de Argentijnse wereldkampioen Dybala nam de thuisploeg in de slotfase bij de hand: 4-1 na verlenging.

In het eerste bedrijf startte de thuisploeg furieus en waren Christante (net naast red.) en Spinazzola (redding Bijlow red.) dichtbij de openingstreffer, Feyenoord hield daarna redelijk eenvoudig stand, waarbij het zelf in aanvallend opzicht zich liet gelden. De beste kans was voor Szymanski, maar de Pools international vond doelman Rui Patricio op zijn weg. Het Stade Olimpico ontplofte ook enkele malen, waarbij een assistent van Mourinho zelfs werd weggestuurd. Daarna probeerde Feyenoord het nog van afstand met Hartman en Kokcu, maar de Rotterdammers scoorden niet.

Frommelgoal

Na de theepauze zette opnieuw eerst AS Roma aan, maar Bijlow wist de schade voor Feyenoord te beperken. In de tegenstoot voetbalden de Rotterdammers zich geregeld onder de druk van Roma uit, en kreeg het kleine mogelijkheden via onder andere Geertruida. Maar scoren deed de rechtsback niet. Bij één van de spaarzame momenten dat de bezoekers even niet opletten, scoorde Spinazzola met een frommelgoal de 1-0. Een kwartier voor tijd dacht de thuisploeg aan de bevrijdende 2-0, maar een treffer van Christante werd afgekeurd nadat bleek dat invaller Abraham Trauner wegduwde.

Dybala

Waar AS Roma wilde doordrukken, kwam Feyenoord toch weer wat beter in haar spel. Na wat tactische omzettingen van trainer Slot gaf Szymanski de bal vanaf rechts voor. De kleine Braziliaan Paixio promoveerde deze bal met het hoofd tot treffer: 1-1. Hiermee leek de halve finale binnen handbereik, maar de Argentijnse invaller Dybala nam zijn ploeg bij de hand. Zelf zorgde hij voor de 2-1 door knap weg te draaien bij Trauner en de bal snoeihard binnen te knallen. In de slotminuut testte Dybala Bijlow nog eenmaal, maar de goalie redde knap.

Verlenging

In de verlenging golfde het spel op en neer. Gimenez kreeg dé kans op de 2-2, maar de jonge Mexicaan schoot over. Dybala testte opnieuw de kwaliteiten van Bijlow, die opnieuw als sterkste uit die strijd kwam. Roma kopte daarna nog op de paal, voordat El Shaarawy de 3-1 toch binnen tikte. In de tweede verlenging gooide Pellegrini, op randje buitenspel, het duel in het slot met de 4-1. In de slotfase kon Gimenez zijn frustraties niet de baas met een overtreding op Mancini. De Mexicaan moest er uiteindelijk nog af met rood.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert