App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Sparta en Feyenoord maken zich op voor Rotterdamse derby vol belangen

Sparta en Feyenoord maken zich op voor Rotterdamse derby vol belangen

door Redactie FR010.nl
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Zondagmiddag staat voor Sparta Rotterdam de stadsderby tegen Feyenoord op het programma. De Kasteelheren gaan proberen het kunstje van 2017 te herhalen. Op Het Kasteel gaat de bal om 14.30 uur rollen.

Dat Sparta bezig is aan een geweldig seizoen is inmiddels wel duidelijk. De rood-witten bezetten al maandenlang de zesde positie in de Eredivisie en ziet de concurrentie juist verder weg raken in plaats van dichterbij komen. Nummer 7 FC Utrecht volgt inmiddels al op acht punten. Dat heeft mede te maken met de maximale negen punten die Sparta scoorde uit de afgelopen drie wedstrijden. Eerst werd een andere stadsgenoot Excelsior verslagen met 1-4, waarna Sparta ook te sterk bleek voor Vitesse (3-1). Twee weken geleden wist de ploeg van trainer Maurice Steijn ook de volle buit mee te nemen uit het noordoosten. Door schitterende goals van Koki Saito en Vito van Crooij won Sparta met 0-2 bij FC Emmen. Door de interlandperiode werd er afgelopen weekend niet gevoetbald in de Eredivisie en had Sparta dus een vrij weekend.

Dat betekende ook dat Feyenoord even rust kreeg na een drukke periode. De Stadionclub is al heel 2023 koploper met inmiddels een voorsprong van zes punten op nummer 2 Ajax. Door een rechtstreekse ontmoeting met de Amsterdammers, werd die voorsprong verdubbeld in de laatste speelronde voor de interlandbreak. Lutsharel Geertruida kopte Feyenoord in de slotfase voorbij Ajax, waardoor zij met 2-3 wonnen. Zo bleef Feyenoord puntenverlies bespaard, iets wat al bijna twee maanden niet meer gebeurde in de Eredivisie. Ondertussen is de club uit Rotterdam-Zuid na een 7-1 overwinning op Shakhtar al doorgestoten naar de kwartfinale van de Europa League.

Van de laatste zeven edities op Het Kasteel wist Sparta er vier te winnen van Feyenoord. In die reeks valt onder meer de 3-2 overwinning in 2008. Marvin Emnes bezorgde Sparta toen in de blessuretijd met een waanzinnige goal de derbyzege. Zeven maanden later won Sparta opnieuw in de slotfase. Toen was Rydell Poepon de matchwinnaar. In 2009 was het Kevin Strootman die vlak voor tijd de winnende maakte, terwijl Sparta juist in 2017 extreem vroeg in de wedstrijd scoorde. Na 47 seconden maakte Mathias Pogba met zijn hoofd de enige treffer. Hierna verloor Sparta dus driemaal van Feyenoord, waarvan vorig seizoen in de blessuretijd met 0-1. Eerder dit seizoen werd het in De Kuip 3-0.

Jonathan de Guzmán en Adil Auassar hebben een verleden bij Feyenoord. De Guzmán doorliep de jeugdopleiding en speelde uiteindelijk 128 wedstrijden voor de club die vijftien keer landskampioen werd. Auassar kwam tot drie officiële wedstrijden in het eerste. Jeremy van Mullem doorliep eveneens de jeugdopleiding van Feyenoord, maar kwam niet tot een debuut in het eerste elftal. Bij Feyenoord zien we in Lutsharel Geertruida nog een voormalig jeugdspeler van Sparta. Adil Auassar keert na een schorsing weer terug in de selectie van Maurice Steijn. Voor Jonathan de Guzmán komt de ontmoeting met zijn oude club nog te vroeg.

STANDEN

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert