App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord (vr) gelijk tegen PSV

Feyenoord (vr) gelijk tegen PSV

door Redactie FR010.nl
0 reacties

De wedstrijd tussen Feyenoord V1 en PSV is geëindigd in een gelijkspel. Op een regenachtig Varkenoord kwamen de ploegen vrijdagavond niet verder dan 1-1. Het Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door Esmee de Graaf.

Na de knappe 1-0 winst op ADO Den Haag vorige week was Feyenoord V1 erop gebrand om PSV, een directe concurrent voor plaats vijf op de ranglijst van de Azerion Vrouwen Eredivisie, het vuur aan de schenen te leggen. Vrijdagavond lukte dit de eerste helft aardig. De ploeg van Jessica Torny had het betere van het veldspel, en creeërde de beste kansen. De bezoekers daarentegen konden amper gevaarlijk worden.

Na twintig minuten spelen werd het goede spel van Feyenoord beloond. Sanne Koopman gaf een mooie voorzet op Esmee de Graaf, en laatstgenoemde kon de bal binnen tikken: 1-0. Vijf minuten later kwam diezelfde De Graaf bij een corner hard in botsing met Lisan Alkemade. De Graaf kon verder, Alkemade moest zich laten vervangen met een ogenschijnlijk zware blessure.

In het restant van de eerste helft kreeg Feyenoord nog een aantal kleine kansen om de score uit te breiden, maar de ploeg wist deze niet te verzilveren. Ruststand: 1-0.

Tweede helft

Na rust veranderde het spelbeeld. De regen, die inmiddels met bakken uit de lucht kwam, veranderde het spel dat van beide ploegen gevraagd werd, en PSV leek hier beter mee om te kunnen gaan. Ondanks dat er kansen waren aan beide kanten van het veld hadden de bezoekers het overwicht. Na een uur kwamen de Eindhovenaren uit een corner op 1-1.

Daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Maxime Bennink had voor Feyenoord nog een mogelijkheid om te scoren, maar haar stijlvolle hakje ging voorlangs. Ook voor de goal van Feyenoord-keeper Jacintha Weimar werd het nog een aantal keer gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet meer. Eindstand: 1-1.

Feyenoord Weimar; Brandau, Ypema, Obispo, Baptiste (72′ Kagenaar); Van den Goorbergh, Van de Ven (80′ Conijnenberg), Verspaget; Bennink, Koopman (65′ Ellouzi), De Graaf.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert