Home Laatste Feyenoord Nieuws Selectiewaarde Shakhtar Donetsk daalt door oorlog met 129 miljoen euro

Selectiewaarde Shakhtar Donetsk daalt door oorlog met 129 miljoen euro

door Redactie FR010.nl
5 reacties

Shakhtar Donetsk maakt een turbulent seizoen door. Door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland werd de selectie uitgedund en vertrokken er diverse Brazilianen. De waarde van de selectie daalde volgens Transfermarkt.nl met 129 miljoen euro tot 78,9 miljoen. Ter vergelijking heeft Feyenoord een selectiewaarde van bijna 150 miljoen. De bekendste en duurste spelers zijn momenteel centrale verdediger Matvienko en keeper Trubin. Daarnaast herbergt Shakhtar ook oud-Ajax speler Lassina Traoré.

Resultaten Shakhtar Donetsk

Toch zijn de resultaten in Europa niet slecht te noemen. In de poulefase van de Champions League werd een derde plek behaald in een poule met Real Madrid, RB Leipzig en Celtic. Opvallend was de 1-4 winstpartij van Shakhtar in Leipzig en het 1-1 gelijkspel tegen Real Madrid.

Door de derde plaats moest Shakhtar nog een ronde spelen in de Europa League voordat Feyenoord werd geloot. Daarin bleek het na strafschoppen te sterk voor Stade Rennes, de nummer vijf uit de Franse hoogste divisie.

In augustus 2022 ging de competitie, ondanks de oorlog, gewoon van start. Hierin neemt Shakhtar na 13 wedstrijden de tweede plaats in op vijf punten achterstand Dnipro-1 dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Reageer op dit artikel

5 reacties

Yusuf Demir 24 februari 2023 - 14:55

Zonde maar blijft een hele goede ploeg!

Reply
Willem Griekspoor 24 februari 2023 - 14:56

Deze ploeg is te pakken. Wel een van de ploegen die het minst indruk maakt als je naar de rest kijkt.

Reply
Pascal Burger 24 februari 2023 - 15:23

Helaas wel zonde Feyenoord-supporters naar Polen!

Reply
Hakan Ilhan 24 februari 2023 - 14:59

Aardig bedrag! Denk dat het voetbal in de Oekraïne weer helemaal opnieuw opgebouwd moet worden!

Reply
Michael Berhane 24 februari 2023 - 15:00

Dat gaat jaren duren eer ze weer enige prestatie kunnen leveren!

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert