App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Waarom Feyenoord-fans moeten hopen dat Ajax niet doorgaat in Europa

Waarom Feyenoord-fans moeten hopen dat Ajax niet doorgaat in Europa

door Redactie FR010.nl
0 reacties Foto: Mischa Keemink, www.waterwegsport.nl

De Feyenoord-fans die hopen dat Ajax doorgaat in Europa kunnen nog weleens van een koude kermis thuiskomen. Statistieken bewijzen namelijk dat Ajax de laatste jaren baat had bij het moordende tempo waarin wedstrijden zich opvolgen in de laatste fase van het seizoen. Een groot aantal Feyenoord-fans hoopt voor de verandering dat Ajax eens wint zodat ze een druk programma krijgen en dit punten gaat kosten in de competitie.

Dit blijkt echter een misvatting. Ajax had de laatste jaren juist veel succes als er ook succes in Europa werd geboekt. In de gloriejaren waarin Ajax de finale van de Europa League haalde en de halve finale van de Champions League boekten de Amsterdammers ook succes in Nederland.

Toen Ajax al vroeg werd uitgeschakeld had dit ook zijn weerslag op de prestaties in Nederland. Het jaar waarin Ajax bijna zijn riante voorsprong verspeelde en Corona de Amsterdammers redde werd Ajax al vroeg uitgeschakeld door Getafe. Ook in het jaar dat Ajax verloor van Nice en Rosenberg speelde de rust zonder een midweeks programma Ajax op.

Niet alleen minder rust speelt een factor maar ook de concurrentie tussen de spelers. Bij Europees succes zullen er meer spelers in actie komen en minder onvrede ontstaan. Bij minder wedstrijden zullen vaker dezelfde spelers minuten maken waardoor er onvrede zal ontstaan.

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert