Home Laatste Feyenoord Nieuws Excelsior neemt Noah Naujoks per direct over van Feyenoord

Excelsior neemt Noah Naujoks per direct over van Feyenoord

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Excelsior Rotterdam neemt middenvelder Noah Naujoks per direct over van Feyenoord. De 20-jarige middenvelder tekent in Kralingen een contract voor twee en een half jaar met een optie voor nog een seizoen. Naujoks heeft dit seizoen zijn officiële debuut gemaakt bij Feyenoord. Bij Excelsior wil hij zich verder ontwikkelen.

Technisch manager Niels van Duinen: ,,Noah is een talentvolle middenvelder die de hele jeugdopleiding bij Feyenoord heeft doorlopen. Hij is een speler met diepgang en veel loopvermogen, die in de box een goal kan maken. Wij waren voor de 10-positie op zoek naar een speler met deze specifieke kwaliteiten. Het is mooi dat we in samenspraak met Feyenoord tot overeenstemming zijn gekomen, zodat Noah per direct bij ons kan aansluiten.’’

Ontwikkelen

,,Ik heb een warm welkom gekregen bij Excelsior vandaag’’, stelt Noah Naujoks. ,,Ik was gisteren ook bij de wedstrijd tegen Ajax en de sfeer was toen ook goed. Het is een leuk team en ik ben prima opgevangen. De reden dat ik voor Excelsior heb gekozen is omdat ik denk me bij deze club verder te kunnen ontwikkelen. De kans op speelminuten is hier groter dan bij Feyenoord. Natuurlijk was het lastig om Feyenoord nog zo’n lange tijd te verlaten, maar voor mijn eigen ontwikkeling is dit wel een logische keuze.’’

Mannenvoetbal

,,Ik wil stappen blijven zetten en ik denk dat ik dat bij Excelsior kan doen. Het gesprek met de trainer en het verhaal van de club spraken mij enorm aan. Ik denk bovendien dat de speelstijl van Excelsior mij ligt en dat de club nu in de Eredivisie speelt is natuurlijk ook fantastisch. Ik wil mezelf bij Excelsior laten zien in het echte mannenvoetbal, want voetballen op het hoogste niveau is natuurlijk anders dan met de O21 of beloften van Feyenoord.’’

Speciaal

De uit Oud-Beijerland afkomstige Noah kwam in het seizoen 2010-2011 in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht. Hij doorliep daar de gehele Academy tot en met de Onder 21. Dit seizoen speelde de aanvallende middenvelder zijn wedstrijden vooral in het beloftenteam van Feyenoord, maar hij mocht ook twee keer invallen bij het eerste team; uit tegen Vitesse en in de volle Kuip tegen Fortuna Sittard. ,,Dat was natuurlijk een heel speciaal moment voor mij’’, zegt hij.

Onder de indruk

Maar na dertien jaar het shirt van Feyenoord gedragen te hebben, kijkt hij er nu naar uit om te spelen in het zwartrood van Excelsior Rotterdam: ,,Ik was behoorlijk onder de indruk gisteren. Met name de eerste helft tegen Ajax was prima. Het spelplan werkte goed en Excelsior deed zichzelf echt te kort. De 1-4 einduitslag was geflatteerd.’’ Gevraagd naar wat hij kan toevoegen aan de ploeg zegt hij: ,,Wat de supporters in elk geval mogen verwachten is dat ik hard werk. Ik heb een goed loopvermogen, kan tussen de linies spelen en wil graag veel in de zestien komen, zodat ik betrokken kan zijn bij goals en assists.’’

Vertrouwen

Noah trainde vandaag voor het eerst mee met de groep: ,,Een zware training met de wissels, dus ik kon meteen lekker aan de bak. Ik denk dat ik snel gewend zal zijn. Ik heb er veel zin in en heb er alle vertrouwen in dat we met Excelsior in de Eredivisie kunnen blijven. Daar gaan we in elk geval alles aan doen.’’ Uiteraard wordt de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 7 mei voor hem een speciaal duel: ,,Ik heb dertien jaar voor die club gespeeld, dus dat wordt een bijzondere wedstrijd. Daar kijk ik zeker naar uit.’’

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws