App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Eredivisie: Zege voor Feyenoord, Excelsior onderuit

Eredivisie: Zege voor Feyenoord, Excelsior onderuit

door Redactie FR010.nl
0 reacties

In de negentiende speelronde van de Eredivisie heeft Feyenoord haar koppositie verstevigd na het puntenverlies van FC Twente en PSV. NEC werd in een matig duel simpel met 2-0 opzij gezet. Dilsorun en aanvoerder Kokcu zorgden voor de treffers voor de koploper.

In het eerste bedrijf startte de thuisploeg sterk en stelde Pedersen uiteindelijk Dilrosun in staat de 1-0 te maken. Daarna kabbelde het duel voort en was Dimata als enige gevaarlijk namens NEC. Alleen goalie Bijlow stond zijn mannetje. Vlak voor rust zette Gimenez, eindelijk weer eens in de basis, een goede actie wat leidde tot een strafschop en rode kaart voor Marquez, die enigszins zwaar bestraft werd voor zijn overtreding op de Mexicaanse spits van Feyenoord. Uiteindelijk schoot aanvoerder Kokcu de strafschop onberispelijk binnen: 2-0. In de tweede helft geloofden beide ploegen het wel, alhoewel invaller Walemark NEC-doelman Cillessen nog een keer testte. De Oranje-international redde bekwaam op de inzet van de Zweed. In de slotfase testte Hartman Cillessen nogmaals, maar de oud-Ajacied redde opnieuw bewaam.

Ondanks dat Feyenoord niet definitief doordrukte, de ploeg van trainer Slot geloofde het allemaal wel, was een mooi detail wel dat de van FC Groningen overgekomen Kasanwirjo zijn debuut mocht maken. Een smetje was het geblesseerd uitvallen van de Braziliaan Paixao, die zondag nog de openingsgoal scoorde tegen Ajax. De oud-Ajacied viel in voor de opnieuw sterke Geertruida. Met de zege zorgde Feyenoord ervoor dat zij profiteerden van het eerder puntverlies van PSV (1-0 nederlaag op dinsdag bij FC Emmen red.) en het gelijkspel van FC Twente (woensdagavond op 2-2 blijven steken bij Vitesse red.). De enige echte naaste belager op twee punten blijft AZ, dat met 4-1 zegevierde bij GO Ahead Eagles. Zondag speelt Feyenoord een kraker: dan gaat de Stadionclub op bezoek bij FC Twente in Enschede.

Excelsior

In het andere duel om 21.00 uur tijdens deze doordeweekse speeldag ging het lager geklasseerde Excelsior op bezoek bij FC Utrecht. De ploeg van oud-Feyenoorder Toornstra won uiteindelijk met 1-0 van de Kralingers. De Griekse spits Douvikas zorgde na zes minuten voor de enige en uiteindelijk winnende treffer: 1-0. Door de nederlaag blijft Excelsior op 19 punten staan, maar zakken ze wel één positie naar plek dertien doordat Fortuna Sittard met 2-o van SC Heerenveen. Sterspeler en voormalig Turks international Yilmaz scoorde zijn inmiddels zevende goal in de Eredivisie vanaf de strafschopstip.

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert