Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Duidelijk dat we meer dan elf spelers nodig hebben’

Slot: ‘Duidelijk dat we meer dan elf spelers nodig hebben’

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Feyenoord heeft de benefietwedstrijd tegen FC Emmen met ruime cijfers gewonnen. In De Kuip werd het 5-0. Desondanks wilde coach Arne Slot niet al teveel conclusies verbinden aan de klinkende overwinning. ‘Het blijft een oefenduel.’
Slot reageerde gematigd tevreden: ‘Ik vond de eerste tien minuten niet goed. Naar mijn mening miste er wat fanatisme en scherpte. Even later zag ik dat wel terug. Dit resulteerde direct in twee goede goals. Ik ben het meest te spreken over het laatste kwartier, want toen speelden we wel op het benodigde tempo.’

De grootste domper in de benefietwedstrijd was het uitvallen van Quinten Timber. De middenvelder verliet, na wat leek een misstap, nog voor rust geblesseerd het veld. ‘Omdat het geen directe contactblessure is heb ik wat extra zorgen’, zei Slot. ‘Vaak is dat geen positief voorteken. We gaan het zien.’

Mats Wieffer, die Timber verving, speelde het grootste deel van de wedstrijd als centrale verdediger. Slot was vooral tevreden over zijn momenten aan de bal. ‘Wanneer Mats de positie centraal achterin invult, maakt hij vooral veel slimme keuzes aan de bal. Dat wisten we al, want tegen Strasbourg heeft hij dit ook goed ingevuld. Ik vind dat Mats soms wat agressiever moet optreden in de duels, maar aan de bal heeft hij daarentegen enorm veel toegevoegde waarde gebracht.’

‘Het is duidelijk dat we meer dan de eerste elf spelers nodig hebben’, vervolgde Slot, die vooral te spreken was over de inbreng van de invallers. ‘Deze reserves waren zelf niet tevreden over het optreden in het oefenduel met Go Ahead Eagles vorige week; hun trainer overigens ook niet. Vandaar dat het goed is dat ze deze wedstrijd een ander beeld hebben laten zien.’

Feyenoord speelt komende zaterdag twee keer 45 minuten onderling achter gesloten deuren. Hierop volgen twee dagen rust, waarna de selectie de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (zondag 8 januari) vervolgt.

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert