Home Laatste Feyenoord Nieuws FC Utrecht haalt opvolger Henk Fraser uit Denemarken

FC Utrecht haalt opvolger Henk Fraser uit Denemarken

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Michael Silberbauer is de nieuwe Hoofdtrainer van FC Utrecht. Silberbauer en FC Utrecht zijn na intensieve gesprekken overtuigd van de match en tot een akkoord gekomen. De 41-jarige ambitieuze en gedreven Deen gaat per direct aan de slag bij de club uit Utrecht. De voormalig aanvoerder en voormalig assistent-trainer van FC Utrecht tekent een contract tot medio 2025 en zal deze ochtend zijn eerste training leiden als Hoofdtrainer van het eerste elftal.

Oud-middenvelder en voormalig Deens international Michael Silberbauer was tussen 2008 en 2011 als voetballer actief bij FC Utrecht. In deze periode speelde hij 113 officiële wedstrijden, onder meer tijdens de succesvolle Europese campagne in seizoen 2010/2011. In deze periode was hij de aanvoerder van het vlaggenschip van FC Utrecht. Silberbauer ging direct na zijn actieve voetbalcarrière aan de slag als assistent-trainer bij onder meer de eerste elftallen van FC Luzern, FC Basel, FC Utrecht en meest recent FC Midtjylland. Daarnaast was de Deen hoofdtrainer van Pacific FC.

“We zijn erg blij dat Michael terugkeert bij FC Utrecht”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Als speler, en ook als assistent-trainer hebben we Michael onder meer leren kennen als een strateeg, een leider en een verbinder. Hij is gedreven en heeft een zeer sterke wil om te winnen. Michael kent de club, kent een deel van de selectie en weet als geen ander wat er gevraagd wordt van een FC Utrecht-speler.”

Zuidam vervolgt: “Michael heeft zich in de afgelopen jaren heel bewust ontwikkeld op diverse vlakken binnen het moderne voetbal om zichzelf klaar te stomen als hoofdtrainer. We kiezen weloverwogen voor de samenwerking door de duidelijke voetbalvisie van Michael, die aansluit bij onze sportieve ambities. Als ambitieuze en moderne denker wil Michael zijn team met het hart laten spelen vanuit een goede organisatie en met een aanvallende mindset. De afgelopen tijd hebben we met Michael diverse intensieve gesprekken gevoerd, wat ons vertrouwen in hem alleen maar heeft versterkt. Michael omarmt onze plannen en was enthousiast om terug te keren bij FC Utrecht. Met FC Midtjylland hebben we een passende oplossing gevonden, ook omdat die club hem de kans gunde om als Hoofdtrainer bij FC Utrecht aan de slag te gaan.”

“Het doet me buitengewoon veel deugd terug te keren bij de club waar ik een mooie historie heb”, aldus Hoofdtrainer Michael Silberbauer. “Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk als Hoofdtrainer bij FC Utrecht. De afgelopen jaren heb ik consequent en stapsgewijs geïnvesteerd in mijn ontwikkeling en mijn visie op het voetbalspel. Ik heb bij diverse clubs ervaring opgedaan, in verschillende landen. Die ervaring neem ik mee naar FC Utrecht, waar we er alles aan gaan doen de ambities van de club te realiseren. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk in mijn FC Utrecht-boek en kan niet wachten om weer in Stadion Galgenwaard terug te keren.”

Assistent-trainers Aleksandar Rankovic en Twan Scheepers en keeperstrainer Harald Wapenaar complementeren samen met Urby Emanuelson de technische staf.

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws