Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord (vr) onderuit tegen koploper FC Twente

Feyenoord (vr) onderuit tegen koploper FC Twente

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Feyenoord Vrouwen 1 speelde vrijdagavond misschien wel een van de beste wedstrijden van het seizoen, maar vergat zichzelf tegen FC Twente te belonen. Tegen de verhouding in wonnen de Tukkers op Varkenoord met 0-1.

Na een roerige week, waarin afscheid werd genomen van Danny Mulder als hoofdtrainer, stond er voor Feyenoord Vrouwen 1 vrijdagavond een pittige thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. Twente, dat als ongeslagen koploper naar Rotterdam kwam, had dit seizoen al een aantal monsterscores neergezet. Zo werden zowel sc Heerenveen als Excelsior met 9-0 verslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Daarnaast deelde FC Twente vorige week nog een gevoelige tik uit in de titelstrijd, door Ajax met 3-1 te verslaan. Feyenoord, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer vijf van de competitie, was dus gewaarschuwd.

Geen afspiegeling

Het spelbeeld bleek vrijdagavond echter geen afspiegeling van de verschillen op de ranglijst. Feyenoord Vrouwen 1 begon scherp aan de wedstrijd, en zette de koploper op Varkenoord vol onder druk. Binnen tien minuten leidde dit tot het eerste kansje. Een voorzet van Maxime Bennink werd door Sanne Koopman over geschoten. Een grotere mogelijkheid om de score te openen volgde tien minuten later, toen Pia Rijsdijk de 1-0 op haar schoen leek te hebben. Ze kwam echter net tekort om een voorzet binnen te glijden.

Tegen de verhouding

Hoewel er kansen voor beide ploegen kwamen, leek Feyenoord de meeste aanspraak op de openingstreffer te maken. Tegen de verhouding in was het echter FC Twente dat op voorsprong kwam. In de 24ste minuut wist Fenna Kalma voor de bezoekers het net te vinden. Ruststand: 0-1.

Tweede helft

In de tweede helft werd het spel van beide kanten wat slordiger, maar Feyenoord bleef de ploeg met de meeste kansen. Hoewel Twente een aantal keer gevaarlijk kon worden, met name uit counters en standaardsituaties, leek de 1-1 meer in de lucht te hangen dan de 0-2. Het ontbrak bij Feyenoord echter aan de benodigde effectiviteit, waardoor een doelpunt uitbleef. Eindstand: 0-1.

Feyenoord: Weimar; Brandau, Verspaget (81′ Conijnenberg), Ypema, De Graaf; Van den Goorbergh, Boshuizen, Koopman; Bennink, Rijsdijk (70′ Ellouzi), Van de Lavoir (70′ Van de Ven)

Programma

Aanstaande donderdag staat voor Feyenoord Vrouwen 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. In het Bingoal Stadion is ADO Den Haag de tegenstander. Aftrap van deze wedstrijd is om 19:30 uur. Feyenoord zal de competitie hervatten in het weekend van 27 t/m 29 januari 2023 met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws